Željezničar će u okviru 1/8 finala Kupa BiH dočekati ekipu Mladosti, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Admir Adžem i prvotimac, Vojo Ubiparip.

– Nakon dvije vezane pobjede iz dvije gostujuće utakmice, očekuje nas jako važan meč Kupa protiv Mladosti gdje su naše ambicije da prođemo dalje. Ono što treba istaći je da imamo u tri dana dvije utakmice sa istom ekipom što može biti malo i opasno. Vjerujem da imamo dovoljno kvalitete i igrača u rosteru da možemo odgovoriti zadatku i ostvariti dvije pobjede iz te dvije utakmice. Teren će biti dosta težak, trebaće dosta snage, truda i rada, ali ja vjerujem u svoju ekipu da će ispuniti ono što trebaju, rekao je trener Plavih Admir Adžem dodavši:

– Moramo mijenjati jer imamo tri utakmice u šest dana. Izgubili smo Projića, ima istegnuće zadnje lože, tu smo deficitarni, moramo mijenjati, ta promjena nam je i u Gabeli poremetila neke stvari. Stanića smo morali pomjeriti na lijevu stranu, i tamo je dobro radio, meni je žao što ga moramo tako tumbati jer mislim da bi puno bolji bio na desnom beku. Pred nama je puno posla da izaberemo najspremnije za ovu utakmicu, ali i za sljedeću subotu.

Utakmica se igra sutra u 18 sati. Prodaja ulaznica počinje u 12 sati!

Foto: Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba