Željezničar će u okviru 8. kola BH Telecom Premijer lige BiH dočekati ekipu Krupe, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Admir Adžem i prvotimac, Daniel Graovac.

– Pred nama je utakmica protiv Krupe. Vodi ih jedan izuzetno dobar trener kojeg cijenim i poštujem, koji ima kontinuitet u radu i to se vidi kroz njihove igre. Primaju jako malo golova, počeli su postizati golove jer su doveli dobrog igrača, Nusmira Fajića koji radi ono za šta je plaćen. Imaju nekoliko izuzetno kvalitetnih pojedinaca i siguran sam da ćemo morati biti maksimalno skoncentrisani i maksimalno spremni za borbu da bodovi ostanu na Grbavici što silno želimo. U nedjelju naš klub slavi rođendan i jako bi voljeli da našim navijačima podarimo pobjedu, rekao je Adžem dodavši:

– Naši navijači će nam morati pomoći jer i u ovu utakmicu kao i u nekoliko prethodnih ulazimo sa nekoliko problema. Imamo nekoliko igrača koji su van stroja, ali ovi što su zdravi su spremni za borbu i taktički i fizički da odgovore zadatku, a to mogu reći zbog toga što u ovo posljednje vrijeme sve sam zadovoljniji onim što pružaju na treninzima. Moram im odati priznanje, maksimalno su posvečeni tome da otklone nedostatke kojih još uvijek ima. Iz dana u dan radimo da to istraje.

Utakmica se igra u nedjelju u 19:30 sati!

Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba