Željezničar će u okviru 5. kola Lige za prvaka gostovati kod Sarajeva, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Admir Adžem i kapiten, Vedran Kjosevski.

– Pred nama je gradski derbi, veoma bitna utakmica iz više razloga. Prije svega jer se tu radi o prestižu između ova dva kluba, a drugi je što mi želimo ostati na prvom mjestu. Nakon utakmice Kupa pokušavamo što više odmoriti ekipu i spremiti je kako bi što bolje dočekali utakmicu. Imamo zgusnut i težak raspored, ali nadamo se da ćemo odigrati dobru partiju i obradovati naše navijače, rekao je Adžem i dodao:

 – Kako se bliži kraj prvenstva sigurno da je pritisak veći i nadam se da to neće utjecati na moju ekipu. Nadam se da ćemo ući hladne glave u ovu utakmicu jer ovakve utakmice dobijaju oni hladnije glave. U derbiju nijedna ekipa ne može biti rasterećena, sam derbi nosi pritisak i težinu i nijedna ekipa neće biti u prednosti što se toga tiče. Imam sliku u glavi ekipe, ali ćemo pred samu utakmicu saopštiti ekipu. Nažalost, imamo problema. Stevanović i Ramović su povrijeđeni, na sreću ništa ozbiljnije. Igrači koji su u rosteru mogu odgovoriti zadatku.

Utakmica se igra u nedjelju u 16:30 sati. Naši navijači ulaznice mogu kupiti danas i sutra od 10 do 17 sati, te u nedjelju od 13 sati u Fan shopu Željo. Cijena ulaznice za južnu tribinu je 10 KM, a za zapadnu 12 KM.