Fudbaleri Željezničara su u okviru 6. kola m:tel Premijer lige BiH poraženi od Borca sa 2:1.

U petoj minuti velika prilika za Želju. Santos je probio po lijevoj strani, dodao do Štilića koju pronalazi Haračića kojeg obara defanzivac Borca, glavni sudija se ne oglašava, a u nastavku akcije Santos pogađa stativu. Borac odgovara dvije minute poslije. Lukić šutira glavom pored gola, a u narednom napadu Piščević sa distance šutira pokraj našeg gola.

Borac do vodstva dolazi u 14. minuti. Zakarić je ubacio sa lijeve strane, a Vego je bio u duelu sa Tatarom i postigao autogol. Drina u 19. minuti povlači loptu i u završnici šutira pored gola. Domaći opasno prijete u 34. minuti, Kulašin je prošao, ubacio, a Tatar iz dobre pozicije šutira preko gola.

Banjalučani do drugog gola stižu u 41. minuti. Zakarić je ubacio iz kornera, a Vojnović na drugoj stativi ostao usamljen i pogodio našu mrežu. Zakarić šutira u 44. minuti, Bender sjajno brani. Mekić šutira iskosa sa 20 metara, lopta ide preko gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 2:0.

U 55. minuti Beganović hvata volej, lopta ide preko gola. U 61. minuti Kulašin izlazi pred naš gol i šutira pored gola. Željo je smanjio u 77. minuti. Štilić je oboren u kaznenom prostoru, a isti igrač bio je siguran sa bijele tačke. Beganović u 80. minuti šutira sa vrha kaznenog prostora, Pavlović brani.

Narednu utakmicu Željezničar igra u petak protiv Sarajeva. Susret na Grbavici počinje u 20:00 sati.

POGLEDAJ GALERIJU