FK Željezničar poziva sve navijače i simpatizere da ponude idejno rješenje i ime zvanične maskote našeg Kluba, a glavni motiv treba predstavljati željezničarski radnik ili mašinovođa.

Navijači su pokretačka i najveća snaga FK Željezničar i Klub je omogućio svim svojim članovima i simpatizerima da osmisle, dizajniraju i pošalju svoj prijedlog zvanične maskote.

Maskota FK Željezničar treba predstavljati jedan od simbola Kluba, temeljne osnivače – željezničarske radnike ili mašinovođe Plave lokomotive.

Svoja idejna rješenja i ime možete dostaviti putem elektronske pošte na adresu: press@fkzeljeznicar.ba ili putem pošte na adresu Zvornička 27. Rok za dostavljanje idejnih rješenja je 30.04.2022. godine.

FK Željezničar će formirati komisiju koju će sačinjavati stručnjaci iz historije Kluba, dizajna i marketinga, a ista će odabrati najbolje rješenje za Klub. Autor Željine maskote osvojit će vrijedne nagrade – potpisan dres FK Željezničar, sezonsku ulaznicu za narednu sezonu, artikle iz Shopa…

Nakon odabira idejnog rješenja, Klub će izraditi maskotu koja će krasiti naše tribine, uveseljavati i zabavljati naše najmlađe navijače na utakmicama i drugim klupskim događajima.

Nek se čuju sve sirene kad mašina tvoja krene!