FK Željezničar potpisao ugovor o nabavci i isporuci stolica sa kompanijom Alma – Ras d.o.o.

FK Željezničar obavještava navijače, sponzore, prijatelje i članove Kluba da je sa domaćom kompanijom Alma – Ras d.o.o. potpisan ugovor o nabavci i isporuci plastičnih stolica koje će biti montirani na Stadionu Grbavica.

Na prijedlog Komisije za izbor izvođača radova, Upravni odbor je jednoglasno donio odluku o potpisivanju ugovora sa kompanijom Alma – Ras d.o.o kao najpovoljnijim ponuđačem.

Nakon isteka roka za dostavljanje ponuda, a shodno “Javnom pozivu za dostavljanje ponuda u svrhu nabavke i ugradnje stolica za gledaoce na Stadionu Grbavica” objavljenom dana 11.03.2016. godine na zvaničnoj web stranici Kluba, Komisija za izbor izvođača radova je analizirala pristigle ponude, te kao najpovoljnijeg ponuđača s aspekta cijene i kvalitete odabrala kompaniju Alma – Ras d.o.o.

Pregled pristiglih ponuda:

  • Alma – Ras d.o.o. – 11,52 KM cijena po komadu bez PDV-a.;
  • Bekto Precisa d.o.o. – 25,64 KM cijena po komadu bez PDV-a.;
  • Mildabo d.o.o. – 25,10 KM cijena po komadu bez PDV-a
  • Trisar – INN d.o.o. – 14,50 KM cijena po komadu bez PDV-a

Vrijednost potpisanog ugovora sa kompanijom Alma – Ras d.o.o. iznosi 68.459,04 KM. Dana 10.05.2016. godine je na Stadion Grbavica isporučeno 3.600 komada plastičnih stolica i 120 komada VIP stolica. Postavljanje VIP stolica spada u dio zahtjeva koji se moraju ispuniti kako bi bilo moguće igrati evrpske utakmice. Isporučene stolice posjeduju certifikate u skladu sa najvišim FIFA standardima koji se odnose na zaštitu od UV zračenja, paljenja i otpornosti na udarce. Također, postavljene su na stadionima širom svijeta, kao što su: Al Shabab Al Arbi Club (Dubai), Samsun Bafra Stadium (Samsun), Galatasaray Turk Telekom Arena (Istanbul), Mersin Arena Stadium (Mersin), Stadion Maksimir (Zagreb), Stadion Marakana (Beograd) i mnogi drugi.

Montaža stolica koju je kompanija Alma – Ras d.o.o. obezbijedila putem sponzorstva, a koja je započeta jučer , u prvoj fazi se realizira na sljedeći način :

  • Sjeverna tribina – montaža 1569 komada
  • Zapadna tribina – montaža 690 komada
  • Južna tribina – montaža 300 komada

Ovim putem FK Željezničar se zahvaljuje svim navijačima na neuslovljenoj  podršci, te obavještava javnost da će višak prikupljenog novca koji je generisan uštedom kroz nabavnu cijenu stolica odabirom najpovoljnijeg ponuđača biti usmjeren u izgradnju zapadne tribine i ostalih neophodnih objekata, kako bi se ispunili uslovi za  odigravanje utakmica pod okriljem UEFA-e na Stadionu Grbavica.

Nakon završetka planiranih radova, FK Željezničar će objaviti detaljnu i preciznu rekapitulaciju za svaki pojedinačni segment radova, te na transparentan način prikazati utrošak novca.

MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

POGLEDAJ GALERIJU