Fudbalski klub Željezničar oštro osuđuje napad na ekipu Futsal kluba Željezničar, te apeluje na nadležne organe da u što kraćem roku privedu počinioce huliganskog napada.

Futsal klub Željezničar u okviru Prve futsal lige FBiH gostovao je u prelijepoj zeničkoj Areni gdje je bio gost MNK Neimari. Utakmica je trebala biti istinska poslastica jer su se sastale dvije najbolje ekipe, ali nažalost duel su obilježile sramotni događaji. Tokom cijelog meča futsaleri Željezničara su imali žestoka vrijeđanja grupe huligana sa tribina, a sve je kulminiralo poslije utakmice.

Ekipa Futsal kluba Željezničar je prilikom izlaska iz dvorane napadnuta od strane 40-tak huligana u fantomkama i sa palicama, bakljama i kamenjem. U ovom sramotnom činu, nezabilježenom u bh. sportu, povrijeđeno je nekoliko mladih igrača te je oštećen autobus.

Postavlja se pitanje zašto pripadnici policije nisu bili uz ekipu iako su dobili instrukcije da sve vrijeme osiguravaju Futsal klub Željezničar i također po propozicijama takmičenja, policija bi trebala osiguravati događaj do odlaska ekipa iz dvorane.

FK Željezničar oštro osuđuje napad huligana na mladi tim Futsal kluba Željezničar i apeluje na nadležne organe da u što kraćem roku počinioce ovog sramnog napada sankcionišu kako bi na sportskim terenima pobijedio sport.