Nakon dugotrajnih i  intenzivnih razgovora između odgovornih osoba Kluba, Saveza i BH Telecoma, FK Željezničar je ipak odlučio omogućiti prijenos susreta 3.kola BHT Premijer lige BiH između FK Željezničar i NK Široki Brijeg, kako navijači oba kluba ne bi ostali uskraćeni za gledanje jedne od najzanimljivijih utakmica u cijeloj sezoni.

FK Željezničar je partner N/FSBIH i subjekt u definisanju modaliteta koji regulišu TV prava i ukupne odnose sa krovnom kućom fudbala. Stoga, odluka rukovodstva Kluba kojom se osporava prijenos utakmice 3. kola BH Telecom Premijer lige BiH između FK Željezničar i NK Široki Brijeg nije u suprotnosti sa statutom NFSBiH niti relevantnim pravilnicima i odlukama te ne ugrožava realizaciju sponzorskog ugovora sa kompanijom BH Telecom.

FK Željezničar kao najtrofejniji klub u BiH, afirmiše sinergiju Saveza, klubova i sponzora, podržava sve akcije Saveza koje unaprijeđuju ukupne odnose i želi transparentan model rada sa N/FSBiH prema svim pitanjima uključujući i naknade za TV prava.

Prihodi od prodaje ulaznica i prihodi od TV prava su iznimno važan segment ukupnih priliva gotovog novca u Klub i shodno tome sve strukture Kluba imaju posebnu odgovornost da se ponašaju pažnjom dobrog privrednika i da su upoznati sa pravilima.

U ponedjeljak 8. avgusta u 13 sati, dogovoren je sastanak odgovornih osoba Kluba, Saveza i BH Telecoma, sa jasno definisanim dnevnim redom gdje će se diskutovati o svim otvorenim pitanjima i pokušati sistemski riješiti problem.

Mi smo Željini, Željo je naš!