Na adresu FK Željezničar stigla je ponuda iz jednog kineskog prvoligaša za napadača Ivana Lendrića. Iako je ponuda za transfer bila rekordna za FK Željezničar i vjerovatno cijelu Premijer ligu BiH, odlučeno je da se ponuda odbije.

Realizacijom ovog transfera, Klub bi dobio na finansijskoj stabilnosti, ali ekipa bi ostala bez prvog strijelca samo dva dana uoči početka drugog dijela sezone. Nakon razmjene mišljenja između rukovodstva Kluba, sportskog direktora Aldina Čenana, trenera Slavka Petrovića, Ivana Lendrića i kapitena Zajka Zebe, usaglašeno je da se sa eventualnim transferom ipak sačeka do ljetnog prijelaznog roka. Posebno ističemo da je Ivan Lendrić pokazao veliku privrženost ekipi i Klubu jer je odlučio da ispred ličnog interesa stavi interes FK Željezničar, a imao je mogućnost da odluči drugačije.

Tako fudbaleri Željezničara sutra u jutarnjim satima kreću u punom sastavu u Krupu na Vrbasu na prvu utakmicu drugog dijela sezone. Susret između Krupe i Željezničara igra se u nedjelju u 14:30 sati, a dolazak na utakmicu najavio je i veliki broj navijača našeg Kluba.