Na sjednici predsjedništva FK Željezničar održanoj večeras u Plavom Salonu Stadiona Grbavica, donesena je odluka u sporazumnom prekidu saradnje sa dosadašnjim šefom stručnog štaba, Admirom Adžemom. Ime novog šefa stručnog štaba bit će objavljeno na vanrednoj konferenciji za medije koja će se održati u srijedu u prijepodnevnim satima na Stadionu Grbavica.

Direktor FK Željezničar, Mirsad Šiljak, istakao je da je glavni razlog za ovakav potez činjenica da Admir Adžem nema potrebnu profi licencu za vođenje utakmica, a uslovi NS/FS BiH to striktno zahtijevaju.

Problem sa ovom tehničkom činjenicom nismo imali do oktobra do kada je Adžem imao uslovnu licencu koju je stekao upisom kursa za profi licencu. Međutim pooštrenim kriterijima NS/FS BiH morali smo nešto učiniti po tom pitanju. Iako su ove formalno-pravne stvari trebale biti riješene još u oktobru, nismo željeli mijenjati šefa stručnog štaba u toku sezone, tako da smo sačekali ovu prvenstvenu pauzu u kojoj će ova promjena biti najbezbolnija, naveo je Šiljak te dodao da su svi uslovi prekida saradnje već dogovoreni i da Klub u svakom slučaju računa na Adžemove usluge u budućnosti.

– Dogovorili smo sporazumni prekid saradnje i zaista nismo imali nikakvih problema u komunikaciji, jer smo svi svjesni da je ova odluka najbolja za Klub. Adžem će se vratiti na svoju prethodnu poziciju u Omladinskom pogonu, a Klub će nastaviti finansirati njegovu edukaciju za profi licencu, istakao je Šiljak.

Šiljak je dodao i da će odluka o imenovanju novog šefa stručnog štaba biti saopštena već u srijedu.

Nema potrebe da odugovlačimo sa tim s obzirom da već imamo ljude koji poznaju situaciju u Klubu i ekipi. Velikih promjena u sistemu rada neće biti, naveo je Šiljak.

FK Željezničar se ovom prilikom najsrdačnije zahvaljuje Admira Adžemu na njegovom doprinosu u svim rezultatima postignutim u proteklom periodu i želi mu mnogo uspjeha u radu sa Omladinskim selekcijama našeg kluba.