Željezničar je pet utakmica bez poraza, a u posljednjem kolu savladao je Radnik sa 1:0. Golman Plavih, Irfan Fejzić, ističe da su njegovi saigrači od početka nametnuli dobar ritam i zasluženo slavili u Bijeljini.

– Odigrali smo jednu veoma kvalitetnu utakmicu i sasvim zasluženo pobijedili ekipu Radnika. Od samog početka smo nametnuli svoj ritam. Postignuti gol na otvaranju utakmice nam je uveliko pomogao da kontrolišemo stanje na terenu. Prvo poluvrijeme u Bijeljini je bilo naše jedno od boljih igara u ovoj godini kada su gostovanja u pitanju. U nastavku smo uspješno otklonili očekivani pritisak domaćina i imali nekoliko izglednih situacija da meč okončamo s uvjerljivom pobjedom. Ali i ovaj jedan pogodak je bio dovoljan da ostvarimo važnu pobjedu koji nam bodovno donosi siguran izlazak u Evropu, kazao je Fejzić dodavši da nije imao poteškoća u igru zbog obavljanja posta u Ramazanu:

– Do sada nisam imao poteškoća u obavljanju svog posla i posta. U toku trenažnog procesa uspješno podnosim post hvala Allahu. Pored vjerske, duhovne ispunjenosti, postom treniram karakterne i moralne odlike i unapređujem svoje lične performanse.

Do kraja će Željo dočekati Čelik i gostovati Tuzli City, a Željin čuvar mreže najavljuje da će ekipa dati sve od sebe da i u posljednja dva kola ostvari pobjednički niz.

– U jednom pozitivnom pobjedničkom nizu smo u zadnjih nekoliko utakmica. Želimo do kraja sezone da tako i ostane. S pobjedom u Bijeljini smo se primakli ekipi Širokog Brijega na samo tri boda. Do kraja ćemo čekati i njihov eventualni kiks i tako doći do treće pozicije, što bi u konačnici donekle zadovoljilo i nas i navijače, mada naravno ništa ne može zadovoljiti navijače kada smo u sezoni bez osvojenog trofeja, rekao je Fejzić.