Potpredsjednik FK Željezničar, Jusuf Tanović, te direktorica Kluba, Amira Uzunović, obratili su se medijima na današnjoj konferenciji za medije, a povodom predstavljanja novog šefa struke.

– Uspjeli smo da smanjimo dugovanja i postavimo temelje za budućnost kluba. Prije nego predstavimo novi stručni štab, želim reći da je njihov angažman nastavak saradnje sa Ministarstvom sporta Saudijske Arabije. Saradnja je poslovno-tehničke prirode i nema nikakve veze sa potencijalnim investitorom. Dosad smo doveli igrača Abdulmalika Al Jabera te će naši juniori nastupiti na turniru u Španiji. Saudijski program vodi Romeo Jozak, vrhunski stručnjak i prijatelj našeg kluba.

Sasvim smo sigurni da će ova saradnja stvoriti win-win situaciju i za nas i njih. Pokrenut ćemo procedure što prije i nadamo se da ćemo to sve završiti do kraja reprezentativne pauze. Nije realno da bude na klupi do utakmice sa Borcem. Smatramo da je ovo bio potez koji je opravdan. Sve nosi rizike, naravno. Mislim da smo predvodnici novih poteza, koji su hrabri. Ovo je jak kalibar trenera, sa jakim CV-om. Život i teren će pokazati da li je ovo bila pametna odluka. Pozicija gospodina Bekrića nije ugrožena, očekujemo da bude integralni dio ovog projekta, kazao je Jusuf Tanović.

– Što se tiče saradnje sa Ministarstvom kulture i sporta Saudijske Arabije, saradnja je krenula mnogo ranije. Prvi naznaci su krenuli ranije sa dovođenjem Al Jabera, mi već imamo plan i strategiju za njegov dalji razvoj. Ja i g. Ilijas Kovačević, član UO, razvili smo veze sa njima, to je krenulo u dobrom pravcu. Nadamo se da će tako i završiti. Nakon dovođenja perspektivnih igrača, otvorila nam se prilika da budemo dio velikog projekta, U19 turnira. Naši juniori danas putuju u Barcelonu gdje će sutra igrati protiv Benfice.

Najbitnije da mi imamo vrlo direktnu otvorenu i dobronamjernu suradnju sa Ministarstvom sporta i savezom Saudijske Arabije, prvenstveno sa g. Jozakom. Mi imamo u planu velike projekte. Za sada ne možemo otkrivati sve detalje. Prvi korak jeste dovođenje stručnog štaba koji će biti dodatno pojačan u narednom periodu. Budućnost će nam pokazati na šta će ovo izaći, kazala je Amira Uzunović.