Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru pripremne utakmice savladali Vitez sa 3:0.

Za Željezničar od prve minute su igrali: Kjosevski – S. Stevanović, Kosorić, Bogičević, Kramarić – Zolotić, Bekrić, Beganović, M. Stevanović, Stanić – Djermanović.

U dvadesetoj minuti je Željo poveo. Bekrić je ubacio, a Dejan Djermanović volej udarcem savladao golmana Viteza. Četiri minute poslije Vitez prijeti u dva navrata. Prvo je Kjosevski odbranio pokušaj Đerića, a odbijenu loptu gosti nisu uspjeli ubaciti u mrežu. U narednom napadu Livaja šutira pored gola.

U 30. minuti gosti ponovo prijete, ali je Kjosevski bio siguran. Četiri minute prije kraja prvog dijela brza kontra Plavih, a M. Stevanović udarac brani Tirić.

Igrala se treća minuta nastavka kada je Kramarićev ubačaj je išao u gol Viteza, ali je Tirić paradom spasio svoju mrežu. Vitez prijeti u 53. minuti, ali Kjosevski izbacuje u korner. U 56. minuti krasna akcija Plavih, a Djermanovićev udarac brani Tirić. Memija i Lendrić su zamijenili M. Stevanovića i Djermanovića.

Lendrić je probio po strani, šutirao, ali je Tirić ponovo bio odličan. Fejzić, Mailson i Hodžurda su igrali umjesto Kjosevskog, Bogičevića i Stanića. S. Stevanović je u 70. minuti divno ubacio, a Lendrić glavom šutirao preko gola. E. Sadiković i Tiago su igrali umjesto Zolotića i S. Stevanovića.

Devet minuta prije kraja je Željo povisio svoje vodstvo. Ivan Lendrić je oduzeo loptu i matirao Tirića. Osmanković je zamijenio Kosorića, a Halvadžić Kramarića. Konačnih 3:0 je postavio Ajdin Mujagić nakon asistencije Ivana Lendrića.

Do kraja se rezultat nije mijenjao. Utakmicu su zbog lakših povreda propustili Blagojević i Hiroš.

POGLEDAJ GALERIJU