Pokrenuta je emisija “Plavi radio” koju možete slušati srijedom od 9 do 11 sati na frekvenciji 89.9 MHz, a emisiju uređuje i vodi autor ovog projekta, Armin Čolaković.

Emisija “Plavi radio” pokrenuta je sa ciljem da poveže navijače FK Željezničar iz čitavog svijeta. Navijači u BiH emisiju u kojem je jedina tema Željo mogu slušati na frekvenciji 89,9 MHz u programu radio stanice ASK Ilidža, dok navijači iz inostranstva online link za slušanje mogu pronaći na Facebook stranici emisije. Pokretač emisije je navijač Plavih, Armin Čolaković, koji je prošle godine uspješno režirao film “Zubandan”.

– Cilj je da ugostimo sadašnje i bivše igrače te trenere FK Željezničar, da predstavimo Omladinsku školu i i nove nade FK Željezničar, ali isto tako da damo priliku i medijski prostor navijačima Želje. Do sada smo nekoliko gostiju, a neki od njih su direktor Omladinske škole Haris Alihodžić, bivši igrač Nikola Nikić, sportski novinari i navijači Bakir Tiro i Nermin Kustura. Plavi radio je pokrenuo i humanitarnu akciju za jednog od najpoznatijih navijača, Stoleta iz Bora. U sutrašnjoj emisiji ćemo ugostiti Almira Memića, trenera Željezničara, Vedada Jakupovića i Tarika Zukanovića, mlade nade iz Omladinske škole, kazao je Čolaković dodavši da će uskoro biti i nagradne igre koje je sa nagradama podržao Shop FK Željezničar.