FK Željezničar i kompanija Elit Nutrition potpisali su sponzorski ugovor o opskrbi suplementacijom za prvi tim Željezničara.

Potpisanim ugovorom Elit Nutrition je postao ekskluzivni dobavljač suplementacije za prvi tim Plavih, a sama suplementacija zauzima izuzetno važno mjesto u ishrani svakog sportiste.

– Ono što danas treba svima da nam bude jasno, što je naučno više puta potvrđeno, dokazano, jeste to da vrhunskih sportskih rezultata nema bez adekvatne prehrane, dodataka prehrani koji su osnovni preduslov za vrhunske sportske rezultate. Moramo znati da tokom intenzivnih trenažnih procesa u organizmima sportista dolazi do niza poremećaja, disbalanasa, energetskih i nutritivnih gubitaka,„rashoda“ za čiju bi nam nadoknadu sa prehranom trebalo više vremena, a gust trenažni i takmičarski kalendar nam to ne dozvoljava, tako da su dodaci prehrani tu neophodni da nakon treninga, utakmica brzo nadoknade nastale gubitke nutrijenata, energenata, hranjivih materija u organizmima sportista. Na taj način dodaci prehrani vrše brzu nadopunu hranjivih materija koje će obezbijediti energiju za treninge, ubrzati oporavaka između treninga, povećati snagu, izdržljivost sportista, povećati njihov odbrambeni sistem, prevenirati povrede, oboljenja i produžiti sposobnost takmičenja bez povreda. Suplementacija je svakako veliki korak naprijed za naš klub, za sportski segment, za što bolje i kvalitetnije trenažne procese, a samim tim i sportske rezultate našeg tima, jer mi uvijek težimo najboljem, kazao je nutricionista Želje, Tarik Zolotić, dodavši da su svi proizvodi dobili certifikat da ne sadrže nikakve doping supstance.

Elit Nutrition doo je kompanija koja se bavi uvozim, distribucijom i prodajom sportske suplementacije, vitamina i minerala i zdravih dodataka ishrani. Naruždbe možete vršiti na www.elitnutriotion.ba ili posjetiti prodajna mjesta Elit Nutritiona koja se nalaze u Sarajevu (Koševo 17, Ramiza Salčina 39 i Rustempašina 1), Zenici (TC Džananović) i Tuzli (Bingo City Centar).