U nastavku pročitajte razgovor sa predsjednikom FK Željezničar, Admirom Džuburom, o aktuelnim temama pred nastavak sezone koje se tiču našeg Kluba.

Prije samo devet mjeseci, tada izabran Upravni odbor FK Željezničar, u Klubu je dočekala vrlo loša i rezultatska, ali i administrativna i finansijska situacija u Klubu. U tom trenutku ekipa je imala niz od pet izgubljenih utakmica u nizu. Vrlo brzo nakon toga Uprava se suočila sa nizom različitih problema, koji su kulminirali gubitkom licence, a ostvareni plasman u evropska takmičenja je izgubljen zbog greške administracije.

– U proteklih devet mjeseci Klub se stabilizovao, u prvom redu administrativno, ali i još više igrački, što se direktno odrazilo i na rezultate koji su fudbaleri postigli na terenu u proteklom periodu, izjavio je Admir Džubur, predsjednik Upravnog odbora FK Željezničar i naglasio da su promjene u radu i administraciji omogućile da se određeni broj značajnih radova završi, a osiguran je nastavak u planiranju i implementaciji ključnih infrastrukturnih projekata. Izgradnja krova na istoku je u toku, plaćene su sve obaveze za izgradnju travnatog terena, završen novi sistema zalijevanja na pomoćnom terenu. Istovremeno su pokrenuti i novi projekti, uređenje vanjskog dijela tribine sjever, nastavak aktivnosti na pripremi izgradnje juga, rekonstrukcija trafostanice sa pratećim elektroinstalacijama.

U istom periodu, koliko god za Klub bili značajni ostvareni administrativni rezultati posebna pažnja je posvećena stvaranju pobjedničke atmosfere u timu, osnaživanju postojećeg stručnog i igračkog kadra, ali i osiguranju adekvatnih pojačanja.

– U ovom periodu u Klubu, posebno među igračima je stvorena pozitivna atmosfera, u međuvremenu su u Klub stigli i aklimatizirali se Alispahić, Zec, Erić , Štilić, kao i jedan određen broj mladih perspektivnih igrača koji u narednom periodu treba da se ostvare i daju značajan doprinos šampionskom putu Željezničara, istaknuto je od strane Upravnog odbora i posebno naglašeno da samo uz pozitivne rezultate na terenu možemo smatrati da naš rad ima smisla. Stoga je uprava poduzela sve kako bi osigurala da stručni tim i fudbaleri neopterećeno i koncentrirano se posvete ostvarenju što boljih sportskih rezultata.

– Krajem prošle sezone mi smo izgubili od našeg nedvojbeno najljućeg rivala 3:0 i to na našem stadionu, na kraju prvenstvo smo završili sa 20 bodova manje od tadašnjeg osvajača duple krune. Samo nekoliko mjeseci iza toga, u jednom od najljepših derbija odigranim u Premijer ligi BiH mi smo istog rivala pobijedili 5:2 i time nakon dugo vremena preuzeli prvo mjesto na tabeli, kazao je Admir Džubur i posebno naglasio da svi mi koji volimo Želju zaslužujemo da uživamo u dobrim igrama našeg najdražeg Kluba, ali i u ostvarenim pobjedama, stoga smo ovu pauzu u prvenstvu iskoristili da postignute rezultate proslavimo kao uspjeh, a pobjedom u derbiju da proslavimo završetak prvog ciklusa rehabilitacije Kluba i rezultata, svjesni da je pred nama, i još više pred našim fudbalerima na zelenom terenu, još puno velikih izazova i utakmica.

Postignuti rezultati su vidljivi i u potpunosti afirmiraju izrečeno, stoga je istinski bilo lijepo u proteklom periodu bilo biti uz tim i uživati u neospornim rezultatima.

– Neće biti lako, ali zajedno sve možemo, poručili su iz Uprave Kluba svima onima kojima je Željezničar u srcu i naglasili da je ovo samo početak, te da oni nastavljaju dalje sa radom sa istinskim zadovoljstvom u interesu Kluba i omoguće ostvarenje što boljih rezultata.

Foto: Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba