Prvi tim i juniori Plavih odigrali su danas trening utakmicu, a nakon susreta medijima su se obratili treneri Asmir Džafić i Omer Joldić.

– Zadovoljavajuća sedmica je iza nas, možemo biti zadovoljni sa pristupom i radom igrača kao i sa današnjom utakmicom. Fino je vidjeti da imamo dobar igrački kadar, a isto tako i dobar omladinski pogon na koji se sutra može i računati. Pripreme služe za to da se udari dobar temelj, čeka nas težak nastavak sezone, ali mislim da će igrači dati sve od sebe da ovo što smo dosad uradili održimo do kraja, kazao je Asmir Džafić, prvi pomoćnik Admira Adžema.

– Počeli smo sa radom 18. decembra, skoro smo pri završetku četvrte radne sedmice. Ova današnja utakmica nam je poslužila kao dobar test. Moji momci su imali vrhunski pristup, igrali su protiv seniorske ekipe koja je bila izmiksana. Imali smo pravo koristiti četiri igrača iz prve ekipe. Utakmica sa Atleticom je 7. februara, a mi ćemo do tada odraditi dio priprema u Makarskoj, od 25. januara do 1. februara. Imaćemo još tri utakmice, prva je 20. januara protiv ekipe Brodarca, predstavnika Srbije u Ligi prvaka, rekao je Omer Joldić, trener juniora nakon susreta.

Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba