Juniorski golman Plavih, Filip Dujmović, potpisao je ugovor sa FK Željezničar. Sa Filipom smo razgovarali o potpisu, dosadašnjoj karijeri, Omladinskoj školi i Ludogoretsu.

Filip Dujmović je rođen 12. marta 1999. godine. Prošao je nekoliko omladinskih selekcija HNK Sloga, a potom je 2015. godine stigao u mostarski Zrinjski. U augustu ove godine, Dujmović je pojačao naše juniore. Filip je golman, a potpisao je amaterski ugovor na jednu godinu.

– Karijeru sam započeo u HNK Sloga. 2015. godine sam prešao u HŠK Zrinjski. Dok sam nastupao za Zrinjski bio sam član reprezentacije BiH. Svoj prvi nastup za reprezentaciju sam ubilježio na Evropskom prvenstvu u Azerbejđanu. Nakon Zrinjskog godinu dana sam proveo u Hajduku iz Splita, a u julu ove godine sam se priključio FK Željezničar, kazao je Filip u uvodu.

– Zadovoljan sam u Željezničaru. Klub je prepoznao moj potencijal i ponudio mi ugovor koji sam rado prihvatio. Treneri sa kojima radim, Karić i Fejzić su jako kvalitetni treneri golmana koji imaju puno iskustva i od kojih mogu mnogo toga naučiti, istakao je Dujmović kojem je golmanski idol David De Gea, a omiljeni klub Manchester United.

O svojoj ekipi govori u superlativima, a mišljenja je da Plavi mogu izbaciti bugarski Ludogorets.

– Mislim da su juniori FK Željezničar trenutno najkvalitetnija ekipa u Omladinskoj Premijer ligi i da uz malo sreće možemo odbraniti titulu prvaka. Za par dana je revanš utakmica protiv Ludogoretsa. Moje mišljenje je da uz maksimalan pristup utakmici možemo se nadati prolazu u daljnji krug natjecanja, rekao je Filip Dujmović pozdravivši sve navijače Želje.

Utakmica Željezničara i Ludogoretsa se igra na Stadionu Grbavica u srijedu, 18. oktobra sa početkom od 18 sati.

Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba