Prvotimci Fudbalskog kluba Željzničar, Dejan Uzelac i Edin Hadžović, družili su se danas na platou Skenderija sa učesnicima i učesnicama 12. Kids Festivala. Ovom prilikom, Dejan i Edin su zaigrali fudbal sa mališanima te spremno odgovorili na sva njihova pitanja. Nakon igre i zajedničkog fotografisanja, naši fudbaleri su uz pozdrave obećali dolazak i na 13. Kids Festival.

Veoma mi je drago što sam se imao priliku družiti sa najmlađima i uz igru i zabavu im približiti bitnost bavljenja sportom. Zaista nam je bilo jako lijepo i siguran sam da ćemo se odazvati i naredne godine“, istakao je Dejan Uzelac.

FK Željezničar izražava veliko zadovoljstvo ovom saradnjom i podsjeća da je društveno odgovorno poslovanje jedan od glavnih strateških ciljeva Kluba. Slijedeći svoju strategiju, Klub će i u budućnosti nastaviti sa ovim i sličnim aktivnostima.

POGLEDAJ GALERIJU

Kid's Festival je najveći nezavisni događaj za djecu i mlade u jugoistočnoj Europi i održava se tokom prve sedmice školskog ljetnog raspusta. Svake godine Festivalu prisustvuje više od 40 hiljade djece iz svih krajeva BiH. Ogroman uspjeh Kids Festivala je rezultat jedinstvene kombinacije edukacije i zabave koja kroz igru gradi povjerenje među desetinama mladih BiH.