Željezničar će u okviru 32. kola m:tel Premijer lige dočekati Posušje, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Nermin Bašić i prvotimac, Samir Bekrić.

Nermin Bašić:

– Utakmice poslije derbija su uvijek specifične, puno se potrošite u tim utakmicama i date puno emocija, tako da očekujem jednu jako tešku utakmicu, prije svega zbog svojih momaka. Ono što želim istaći, a to je da znamo jako dobro gdje smo bili prije 30 dana, i to nam je dodatna motivacija da se ne vratimo tamo. Ali, to nam je znak da moramo biti jako oprezni, ponizni i čvrsto na zemlji, jer igramo dvije jako teške utakmice, rekao je Bašić i dodao:

– Mislim da će Posušje doći rasterećeno jer mislim da im matematički treba jedan bod u dvije utakmice da ostanu u ligi, njihov klub je jako dobro posložen, igraju formacijski 5-3-2 i žele biti čvrsti, a ono što je specifično, dva napadača im jako malo učestvuju u odbrani i preko njih idu tranzicije i polutranzicije, moćni su i mormao biti pažljivi. Ono što je jako bitno za ovu utakmicu jeste da nas ne smiju nosati emocije, jer ne smijemo razmišljati o nekim stvarima šta ako se dese ili ne dese, moramo biti nosioci svojih emocija, moramo imati disciplinu i fokus. Mislim da smo jako dobro spremili utakmicu i da će ekipa dobro reagovati. Ono što je jako bitno da je ekipa zaradila da ovisi sama o sebi, nakon što smo prošli kroz težak period i sada opet možemo sanjati o nekim stvarima. Mislim da ova utakmica neće odlučiti ništa i mislim da će biti velika borba do samog kraja.

Samir Bekrić:

Još nisam svjestan situacije. S emotivne strane biće jako teško, jer ja sam mnogo mnogo vezan za ovaj klub i znam da, kad god sam išao vani, uvijek sam jedva čekao da se vratim. Svi su mi i tada govorili da sam lud, ali to je jednostavno tako. Ja kada sam bio u top formi, kada sam vani igrao vrhunski, kada sam bio glavni igrač tih klubova i kada sam mogao da potpišem najbolje ugovore u karijeri, ja sam se vratio jer klubu je bila potrebna pomoć. Tako je bilo i prvi i drugi i treći i ne znam više koliko puta. Uvijek sam sanjao da igram za Željezničar i to je meni bila najveća čast i zadovoljstvo. Nisam sanjao o Realu i drugim nekim klubovima, san mi je bio Željo. Moram da kažem da sam ponosan na sebe, ovom prilikom se zahvaljujem svim ljudima, vama na jednom korektnom i iskrenom odnosu, svim navijačima i klubu što sam imao tu čast i zadovoljstvo da igram za najbolji klub.

Utakmica se igra u nedjelju od 17:00 sati.