Nakon objavljenog konkursa u julu tekuće godine, FK Željezničar je na mjesto šefa Omladinskog pogona imenovao Bakira Šerbu.

Članovi Upravnog odbora su sa svim kandidatima obavili razgovore, te nakon istih je donijeta odluka da se na jednu od najbitnijih pozicija u Klubu zaposli Bakir Šerbo koji najbolje poznaje vrijednosti koje Klub gaji i na kojima Klub insistira, kao i viziju razvoja škole fudbala na Grbavici koja je kroz historiju obučila i prezentovala veliki broj kvalitetnih fudbalera koji su prije svega i sjajni ljudi.

Bakir Šerbo je rođen 01. decembra 1966. godine u Fojnici. Fudbalom je počeo trenirati 1977. godine u lokalnom klubu Fojnica, a 1979. prelazi u FK Željezničar gdje prolazi  sve omladinske kategorije. Po završetku omladinskog staža 1985. godine amaterski igra ponovo za Fojnicu. U međuvremenu završava Fakultet sporta i tjelesnog odgoja. Od 1995. do 2005. godine radi kao profesor sporta u SMŠ „Zijah Dizdarević“ u Fojnici. Uporedo od 1995. do 1999. godine radi i kao trener seniorske ekipe FK Fojnica. U 2011. godini dolazi u FK Željezničar u omladinski pogon gdje do 2014. godine vodi kadetske i predpionirske selekcije koje se takmiče u Kantonu Sarajevo. Bakir je trenutno trener pionirske U-15 selekcije.

– Biti šef omladinskog pogona najvećeg i najboljeg kluba u BiH je velika čast, ali istovremeno i velika odgovornost.  Moj, a i  cilj  svih  zaposlenih  u  omladinskom pogonu  jeste  nastavak kontinuirane  proizvodnje  kvalitetnih  mladih  fudbalera  koji  će  u  dogledno  vrijeme kvalitetno zamijeniti svoje starije kolege u seniorskom timu. Nadam se da ćemo saradnici i ja uspješno nastaviti ovaj kontinuitet i da će naš omladinski pogon i dalje biti ponos Kluba i ostati najbolji omladinski pogon u BiH i regiji. Želim se zahvaliti Upravi Kluba na ukazanom povjerenju, koje ću, siguran sam opravdati, kazao je Bakir Šerbo.

FK Željezničar želi mnogo sreće i uspjeha u radu novom šefu Omladinskog pogona. Mi smo Željini, Željo je naš!