Napadač našeg Željezničara, Riad Bajić, dobio je poziv selektora Mehmeda Baždarevića, te je proteklih nekoliko dana trenirao sa reprezentativcima naše zemlje.

Dvadesetogodišnji Riad je u dosadašnjem dijelu sezone postigao 11 golova u prvenstvu, te jedan u Kupu BiH. Odlične partije u Plavom dresu nisu ostale nezapažene, a nagrada je stigla u vidu poziva selektora Baždarevića. Bajić je obavio pripreme reprezentacije u Zenici, a nakon toga se priključio mladoj reprezentaciji. Ipak, nije nastupio na prijateljskom susretu sa SAD zbog povrede prepona.

– Osjetio sam bol u preponi tako da selektor nije htio rizikovati. Već pet dana radim terapije i osjećam se puno bolje, te se nadam da ću biti spreman za utakmicu sa Zrinjskim. 

Trenirati sa fudbalerima kao što su Edin Džeko, Miralem Pjanić, Ervin Zukanović je velika čast, a naš talentovani napadač ističe da je mnogo naučio trenirajući sa njima.

– Velika je stvar trenirati s igračima kakvi su naši reprezentativci. Meni je bilo čast što sam tu i mogu reći da sam mnogo naučio za kratko vrijeme od naših najboljih igrača. Selektorov poziv mi mnogo znači za dalje, sada je opet sve na meni tako da ću sve učiniti da opravdam selektora i nadam se što boljim partijama u Klubu, riječi su Bajića.

Bajić je rođen 6. maja 1994. godine u Sarajevu. Već sa devet godina je došao u omladinski pogon Željezničara gdje je prošao sve selekcije. Debi za seniore je imao na utakmici između Viktorie Plzen i Željezničara gdje je upisao asistenciju. Nakon toga je ubilježio 46 nastupa, te postigao 16 golova.