FK Željezničar i grčki AEK realizovali su transfer Anela Šabanadžovića, a talentovani veznjak će se AEK-u priključiti na ljeto. 

Šabanadžović je rođen 24. maja 1999. godine. Prošao je skoro sve selekcije Omladinske škole FK Željezničar, a za prvi tim je debitovao 26. oktobra 2016. godine na utakmici Kupa BiH između Goražda i našeg tima na kojoj je postigao i prvijenac. Nakon toga je veznjak odigrao ukupno 40 utakmica i postigao tri gola. Anel je bivši kadetski i juniorski reprezentativac, a trenutno je u mladoj reprezentaciji BiH.

– Presretan sam zbog potpisanog petogodišnjeg ugovora sa tako velikim klubom kao sto je AEK. Hvala svim trenerima, saigračima, navijačima i prijateljima koji su me podržavali, a posebno hvala na svemu mojoj najvećoj podršci, mojoj porodici, kazao je Anel. Podsjetimo, Anelov otac i legenda Plavih, Refik Šabanadžović ostavio je veliki trag igrajući u AEK-u i imao je veliku ulogu u realizaciji transfera.

Transfer je zvanično realizovan, a Šabanadžović će na Grbavici ostati do ljeta 2019. godine, a potom se priključiti novom timu sa kojima je potpisao petogodišnji ugovor.  AEK je trenutno na četvrtom mjestu u domaćem prvenstvu, a nastup u Ligi prvaka su okončali u grupnoj fazi.

Foto: aekfc.gr