Fudbalski klub Željezničar obavještava navijače, sponzore, prijatelje i članove Kluba da je kompletiran stručni štab angažovanjem novog kondicionog trenera i trenera golmana.

Nakon objavljivanja konkursa za upošljavanjem kondicionog trenera i trenera golmana, na adresu Kluba stigle su biografije i prezentacije rada brojnih kandidata. Rukovodstvo FK Željezničar je prezentacije proslijedilo šefu stručnog štaba, Milošu Kostiću, koji je nakon pregleda istakao svoje mišljenje.

Zajedničkom odlukom, novi kondicioni trener je Almir Seferović. Almir je rođen 4. augusta 1976. godine u Višegradu. U igračkoj karijeri je nastupao za Radnik iz Hadžića, Sarajevo, Olimpic, Velež, Bosnu iz Visokog, Iskru te Jedinstvo. Nakon toga okrenuo se fudbalskoj edukaciji i edukaciji o fizičkoj spremi, te je radio u Sarajevu, azerbejdžanskom Neftchiju i Slobodi u protekloj sezoni.

Elvis Karić koji je u prošloj sezoni bio prvi pomoćnik u stručnom štabu, radit će kao trener golmana. Elvis je rođen 21. maja 1980. godine u Sarajevu. Nastupao je za Sarajevo, Radnik, Zvijezdu i naš Željezničar. Nakon okončanja golmanske karijere nastavio je raditi u Želji kao trener golmana, a potom u prošloj sezoni i kao prvi pomoćnik.