Fudbaleri Željezničara krenuli su sa pripremama za narednu polusezonu, a tim povodom medijima su se obratili šef struke, Admir Adžem, i prvotimac, Goran Zakarić.

– Sasvim sigurno možemo očekivati nešto slično onome što smo imali u završnici polusezone. Samo djelovanje u prelaznom roku govori da smo zadovoljni onim što imamo i što smo pokazivali u finišu jeseni. Vjerujemo ovoj grupi igrača i smatramo da imamo dovoljno kvaliteta da možemo ispuniti sve ciljeve koje je klub stavio pred nas, a to je borba na oba fronta, rekao je Adžem dodavši:

– Klub će iskoristiti šansu da dovede igrača koji bi podigao kvalitet naše igre ako se ukaže prilika, ali nećemo paničiti i dovoditi igrače pod svaku cijenu. Zadovoljni smo svojim kadrom, naša praksa će i dalje biti promovisanje mladih igrača. Juniori su ranije krenuli sa pripremama zbog meča sa Atletico Madridom i nećemo ih remetiti, no sigurno je da će neki od njih kasnije dobiti šansu. Ivan Crnov je jutros obavio neke pretrage, sto posto je zdrav, uključio se u maksimalni rad i na njega računamo u nastavku sezone.