Željezničar će sutra odigrati revanš susret finala Kupa BiH protiv domaće Krupe. Plavi imaju dva gola prednosti, ali šef struke Admir Adžem i prvotimac Goran Zakarić ističu da ništa još nije gotovo.

U prvoj utakmici finala Željo je slavio sa sigurnih 2:0, a golove su postigli Zajmović i Graovac. Plavi na trofej Kupa čekaju od 2012. godine i sigurno da će sutra dati sve od sebe da trofej Kupa stigne i vitrine Plavog salona. Šef struke, Admir Adžem, kazao je da njegov tim ima dobar rezultat, ali i da ekipa moram ozbiljno shvatiti utakmicu.

– Očekuje nas revanš susret u Krupi na Vrbasu. Prvo poluvrijeme smo riješili u svoju korist sa 2:0 i sigurno da je to ono što smo željeli, pobjeda bez primljenih pogodaka. Ipak, nije još ništa gotovo, Krupa je pokazala da je kvalitetna ekipa pogotovo na domaćem terenu sa umjetnom podlogom. Dat ćemo svoj maksimum da ostvarimo rezuktat koji će nam donijeti trofej Kupa BiH na Grbavicu, rekao je Adžem.

Prvotimac Plavih, Goran Zakarić, u Kupu ove sezone je postigao je četiri gola i drugi je na listi strijelaca u najmasovnijem bh. takmičenju, a sutra očekuje dobru i borbenu utakmicu.

– Sutra nas očekuje veoma bitna utakmica, revanš finala Kupa. Prvu utakmicu smo dobro odigrali, imamo dobru prednost, ali svjesni smo da se ne smijemo opustiti. Krupa je nedavno pokazala na istom terenu da nas mogu savladati i sigurno da ćemo sutra dati svoj maksimum. Imali smo naporan put u Kupu, teške protivnike i želimo sutra podići trofej Kupa BiH, kazao je Zakarić.

Utakmica se igra u 17 sati uz direktan prenos na Areni sport. Naši navijači će biti smješteni na uobičajenoj tribini na stadionu u Krupi na Vrbasu, a cijena ulaznice iznosi 10 KM.