FK Željezničar u sezonu Premijer lige BiH ulazi sa novim šefom stručnog štaba, a to je Admir Adžem.

Nakon završetka prošle sezone i okončanja takmičenja u Evropskoj ligi, Upravni odbor je razmatrao urađeno tokom pripremnog perioda kao i planove i ciljeve za takmičarsku 2017/2018. godinu. Nakon što je poslije gubitka titule odlučeno da se nastavi saradnja sa Slavkom Petrovićem očekivalo se da se uočeni nedostaci isprave, te da ekipa zaigra onako kako se od nje očekuje. Međutim, nakon nastupa u Evropskoj ligi evidentno je da se stagnacija nastavila, te da poboljšanja u igri gotovo i nema. Zbog toga jednoglasno je odlučeno da se sa dosadašnjim šefom stručnog štaba prekida saradnja.

Nakon toga, Upravni odbor je ne trenersku poziciju imenovao Admira Adžema, dosadašnjeg trenera juniorske ekipe Željezničara, koja je protekle sezone osvojila šampionsku titulu. Upravni odbor smatra da su Adžemovi rezultati koje je u posljednje vrijeme postizao sa juniorskom selekcijom pokazatelj da se radi o perspektivnom mladom stručnjaku koji poznaje svaki segment Kluba, ali i pritisak koji rad u Klubu nosi s obzirom da je i sam prošao Omladinsku školu i dugo vremena bio prvotimac u seniorskoj konkurenciji.

Adžem će se tako nakon tri godine, vratiti na poziciju šefa stručnog štaba i na klupi Željezničara biti već sutra kada na Grbavici od 20:30 sati minuta gostuje ekipa GOŠK-a iz Gabele.

FK Željezničar poziva navijače da još jednom napune Grbavicu i daju podršku timu, te da pobjedom otvorimo novu sezonu u kojoj imamo najveće ambicije.