FOTO: Željezničar u Zenici remizirao sa Čelikom

Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru sedmog kola BH Telecom Premijer lige BiH u Zenici remizirali sa domaćim Čelikom 1:1.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – S. Stevanović, Boccaccini, Jahić, Husić – M. Stevanović, Radinović, Bekrić, Beganović, Bevab – Lendrić. Za domaće su igrali:

U 12. minuti prva prijetnja Želje na utakmici. Sa 30 metara je Radinović snažno šutirao, a lopta je otišla preko gola. Pet minuta poslije Beganović je zaradio žuti karton. U 24. minuti iz slobodnog udarca je šutirao Husić, ali je i ovaj put lopta otišla preko gola domaćih.

Brković je u 30. minuti trčao prema našem golu, ali je Husić u posljednji trenutak izbacio loptu u korner. Dvije minute je Šivšić u redovima domaćih dobio žuti karton. U posljednjoj minuti prvog dijela, koje nije mnogo ponudilo, vidjeli smo prvi udarac u okvir gola, a udarac Brkovića nakon dobrog prodora, pradaom je u korner izbacio Kjosevski.

U trećoj minuti drugog dijela Plavi su izveli korner, u gužvi je prekršaj nad golmanom napravio Radinović, te je zaradio žuti karton. U 56. minuti nakon ubačaja iz slobodnog udarca Boccaccini šutira preko gola Čelika. U 63. minuti Popović šutira, ali Jahić blokira udarac u korner. Nakon kornera Brković makazicama sjajno šutira, ali S. Stevanović sa gol-linije izbacuje loptu.

Minuti nakon toga Lendrić je izašao sam pred gol domaćih, ali njegov udarac je odbranio Ružić. U nastavku akcije udarac Bevaba brani ponovo Ružić. Od 69. minute je umjesto Lendrića igrao Nikolić. O 77. minuti Lazić je zamijenio Bevaba. Minutu poslije M. Stevanović loše šutira nakon ubačaja S. Stevanovića.

M. Stevanović u 79. minuti pronalazi Lazića čiji udarac iz dobre pozicije brani Ružić. U nastavku akcije udarac Radinovića izbacuju u korner. Nakon kornera fenomenalno je udarac Beganovića odbranio Ružić. Ipak, pritisak Plavih se isplatio u narednoj minuti. M. Stevanović je ubacio, a lošu reakciju domaće odbrane je iskoristio Samir Bekrić i pogodio mrežu Čelika.

Radost naših navijača nije dugo trajala. U 86. minuti je Husić u kaznenom prostoru faulirao Plisku, a siguran sa 11 metara je bio Marin Popović. U 89. minuti Toskas je zamijenio Beganovića. U drugoj minuti sudijske nadoknade Boccaccini je šutirao glavom, ali lopta pogađa stativu, te je potom Ružić hvata. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu naš Željezničar igra 10. septembra, a protivnik na Grbavici od 19:30 sati je ekipa Krupe.

POGLEDAJ GALERIJU