Poslije dva kola nastavka prvenstva naš tim još nije primio gol, a poslije sigurne pobjede od 3:0 protiv Olimpica, neporaženi smo ostali i na uvijek neugodnom gostovanju u Širokom Brijegu. Svi smo sigurno zadovoljni načinom na koji je otvoren proljetni dio Premijer lige tako da je sada zajednički cilj nastaviti dobru seriju.

Narednu utakmicu igramo na svom terenu protiv Slavije koja se trenutno nalazi na osmom mjestu na tabeli. Ipak, radi se o ekipi koja je vrlo loše ušla u drugi dio sezone. Prvo su poraženi na gostovanju kod Zrinjskog sa 2:0, da bi ih potom kao gost savladao i bijeljinski Radnik, i to sa visokih 4:0. Grbavica sigurno ne bi trebala biti stadion za vađenje iz negativne serije, ali svakako treba biti oprezan s protivnikom kojeg bi mnogi mogli unaprijed otpisati. Uz ozbiljan pristup čitavim tokom utakmice, naši navijači bi se na kraju trebali radovati, a na taj način bismo održali i direktan priključak za samim vrhom tabele.

Tim Slavije se nije mnogo mijenjao u zimskom prelaznom roku, ali se može reći da su nešto slabiji nego u jesenjem dijelu sezone. Naime, klub su, između ostalog, napustila dva standardna člana prve postave. To su Zoran Kokot, koji je sada naš član, te Nemanja Prodanović, koji je prešao u Bratstvo iz Gračanice. S druge strane, novih imena nema mnogo, ali su nama dobro poznata, jer se radi o Damiru Rovčaninu i Semiru Đipu. Prvi je jedno vrijeme bio naš standardni prvotimac, dok je drugi bio vrlo uspješan član naših omladinskih selekcija. Trener Dragan Radović se već u prve dvije utakmice suočio sa velikim problemima i nedostatkom kvalitetnih igrača. U utakmici sa Radnikom je crveni karton dobio golman Mladen Lučić tako da se ti problemi dodatno nagomilavaju. Od ostalih igrača, više od drugih vrijedi izdvojiti povremenog mladog reprezentativca Miljana Govedaricu, kao i još dva bivša juniora našeg kluba – Mahira Karića i Emira Hodžurdu.

Milomir Odović može biti zadovoljan osvojenim bodovima u prva dva kola nastavka. Protiv Slavije tražimo novu pobjedu, a značajno pojačanje će predstavljati povratak Riada Bajića koji je u prošlom kolu služio suspenziju zbog nagomilanih žutih kartona. Prvi strijelac Premijer lige i novopečeni reprezentativac će osnažiti ofanzivni dio tima. Treba reći i da povreda Jasmina Bogdanovića nije teže prirode te bi ponovo mogao zauzeti mjesto u štoperskom paru sa Kosorićem.

Prvi ovosezonski susret ova dva kluba je odigran u Foči. Uprkos tome što smo imali nekoliko odličnih prilika, utakmica je na kraju okončana neriješenim rezultatom 1:1. Zanimljivo je da je strijelac gola za Slaviju bio Zoran Kokot. Inače, posljednja tri međusobna susreta u Premijer ligi su okončana neriješenim rezultatom, prije čega smo mi bili u nizu od pet uzastopnih pobjeda. Posljednji poraz u međusobnim utakmicama sa Slavijom smo doživjeli još 2010. godine u Lukavici.

Cijene ulaznica za susret 18. kola BH Telecom Premijer lige BiH između FK Željezničar i FK Slavija će iznostiti za južnu tribinu 5 KM, za članove 4 KM, sjevernu tribinu 8 KM, za članove 6 KM, otkriveni dio zapada 10 KM te natkriveni dio 15 KM. Utakmica se igra u nedjelju od 15:30 sati.