Niz loših rezultata je prekinut domaćom pobjedom protiv Krupe. Međutim, prava potvrda ovog rezultata bi bio pozitivan rezultat u sljedećem kolu kada naš tim gostuje u Kaknju. Domaća Mladost u dosadašnjem dijelu sezone igra veoma dobro tako da se očekuje zanimljiva utakmica.

Željezničar je pobjedom na Grbavici konačno došao do „punog plijena“. Pobjeda je izvojevana teško, ali je bila potpuno zaslužena jer su naši prvotimci pokazali veliku želju te su, naročito igrom u drugom poluvremenu, vratili nadu navijačima da ćemo se vratiti u borbu za vrh tabele. Trenutno se nalazimo tek na osmom mjestu, no tri boda zaostatka za drugoplasiranim timom jasno pokazuju koliko je Premijer liga nakon prvih osam kola izjednačena. Upravo se naš naredni protivnik nalazi na toj drugoj poziciji i pobjedom bismo ih dostigli u bodovnom smislu. Naravno, naš tim će kao i uvijek ići na pobjedu, a svakako se očekuje da im u tome pomognu navijači koji će ići na ovo gostovanje.

Mladost je jedno od iznenađenja dosadašnjeg toga prvenstva. Još uvijek nisu doživjeli poraz u ovoj sezoni i s omjerom od tri pobjede i pet neriješenih rezultata se zasluženo nalaze na drugoj poziciji. Pobjede su ostvarili protiv Metalleghea i Širokog Brijega na svom terenu te protiv Olimpica na Otoci, dok su remije zabilježili u domaćoj utakmici sa Sarajevom te na gostovanjima kod Krupe, Viteza, Radnika i Slobode. Trener Ibro Rahimić već drugu sezonu uspješno vodi ovaj tim koji je u prošloj, debitantskoj sezoni osigurao opstanak u Premijer ligi, a u novoj pokazuju odličan fudbal.

Tim Mladosti je ponajviše dobro uklopljen tim, bez velikog isticanja pojedinaca i krasi ih velika disciplina u igri. Na golu u posljednje dvije utakmice stoji Franko Lalić, iako je na početku sezone i u prošloj redovno branio Adnan Hadžić, nekadašnji član našeg tima. U odbrani su ključni igrači Omer Musić i Aladin Isaković, s tim da su nedavno dobili dodatno pojačanje jer je iz Zrinjskog stigao Neven Laštro. Česta alternativa je Faruk Gačan. Na poziciji desnog bočnog igraju ili Mirza Rizvanović ili Marin Galić, pa čak i Pavle Sušić koji može igrati i u veznom redu, a na lijevoj strani je prvi izbor Senad Karahmet. U veznom redu se u prvih osam kola najviše isticao Goran Brkić koji je već imao nekoliko golova i asistencija. Pored njega, defanzivno su orijentisani Darko Bošković ili Ervin Jusufović, dok su više ofanzivno okrenuti Sinan Ramović i Adnan Hodžić. Dva Šišića, Aldin i Aladin su također ofanzivno orijentisani. Prvi je već ranije pokazao da može biti opasan po gol protivnika, a drugi je tek debitovao u prošlom kolu i odmah se upisao u listu strijelaca. U vrhu napada igra Anel Husić. Tu je i nekadašnji mladi reprezentativac Mićo Kuzmanović.

S obzirom na sve ovo, publika može očekivati zanimljivu utakmicu. Novi šef stručnog štaba našeg tima Slavko Petrović će pokušati da dodatno unaprijedi ono što igrači pokazuju na terenu. U prošlom kolu su pobjedu donijeli debitanti Sandi Križman i Darko Marković. U narednom kolu ponovo možemo računati na Jovana Blagojevića koji je odradio suspenziju od tri utakmice. Ipak, ostaje da se vidi kojih jedanaest igrača ćemo gledati u prvoj postavi. Pozitivna okolnost je činjenica da nemamo probleme sa ozbiljnijim povredama tako da će stručni štab računati na širi fond igrača za ovu utakmicu.

Ova dva kluba su se do sada samo dva puta sastajala u zvaničnim takmičenjima. Konkretno, igrali smo dvije prvenstvene utakmice u prošloj sezoni i obje su završene rezultatom 2:1 u tima koji je bio domaćin. Prvo smo u jesenjem dijelu poraženi na Kamberovića Polju u Zenici (strijelac na naš tim je bio Amir Hadžiahmetović), da bismo u drugom dijelu sezone na Grbavici slavili golovima Lendrića i Dilavera (autogol). Ovo će biti prilika za prvu gostujuću pobjedu nekog od timova.

Utakmica se igra u subotu s spočetkom u 15:30 sati.