Nakon neprijatnog domaćeg poraza od Zrinjskog, naš tim se djelimično trznuo i ostvario važnu gostujuću pobjedu u Bijeljini. Iako igra ponovo nije bila na zavidnom nivou, naš tim je pokazao dobru efikasnost te smo na kraju slavili sa 3:1. Ovom pobjedom smo se ponovo približili vrhu tabele. Sada nas očekuje još jedno gostovanje, ovaj put kod Drine u Zvorniku.

Drina je povratnik u premijerligaško društvo u kojem su odigrali jednu sezonu (2010/2011). Osvojeno prvo mjesto u Prvoj ligi RS im je dalo šansu da pokušaju popraviti dojam iz svog prvog boravka u Premijer ligi. Za sada im ide solidno, budući da su u četiri odigrane utakmice ostvarili dvije pobjede i dva poraza. Utakmicu manje imaju zbog toga što je njihova utakmica prošlog kola sa Sarajevom odgođena. Poraze su zabilježili u prva dva kola, i to u gostima od Veleža i na svom terenu od Zrinjskog, dok su pobjede ostvarili u gostima kod Mladosti i kao domaćini protiv Radnika.

Igrači zvorničkog tima nisu toliko poznati, mada ima nekoliko igrača sa premijerligaškim iskustvom. Poznatiji od drugih su Aleksandar Kikić, koji je jedno vrijeme igrao za Čelik i prijedorski Rudar, te Boban Đerić, koji se ovog ljeta vratio iz Leotara. U dosadašnjem dijelu sezone se istakao Edin Rustemović sa dva postignuta pogotka, mladi vezni igrač koji je jedno vrijeme proveo u Srbiji prije nego što se vratio u Drinu. Od prinova su svoje mjesto u prvoj postavi već pronašli Stefan Čolović i Damir Memović u veznom redu i defanzivac Dejan Uzelac. Zanimljiv je i dolazak dvojice korejskih fudbalera. To su Ki-hyun Lee i Yong-woon Kim. Tim s klupe vodi Dragan Mićić, trener koji ih je i uveo u Premijer ligu.

Naš stručni štab će u predstojećoj utakmici ponovo moći računati na Aleksandra Kosorića, koji je odslužio kaznu zbog žutih kartona, dok je moguć i nastup lakše povrijeđenog Riada Bajića. S obzirom na te okolnosti, ali i igre naših igrača, sasvim je moguće da će se desiti određene promjene u sastavu. Treba naglasiti i to da se prvotimci već nekoliko dana nalaze u tom dijelu BiH tako da bi trebali odmorni dočekati ovu utakmicu. Cilj je osvajanje nova tri boda, iako to sigurno neće biti jednostavno. Domaćini će učiniti sve da nastave dobar niz, a protiv nas će svakako biti izuzetno motivisani.

Ova dva kluba su se samo dva puta sastajala u okviru Premijer lige i oba puta smo slavili sa po 2:0. Nismo igrali druge zvanične utakmice. Ipak, ostalo je zabilježeno da smo još 1953. godine igrali prijateljsku utakmicu u Zvorniku u kojoj smo bili uspješniji sa 6:4. Također, krajem devedesetih godina smo igrali sa Drinom iz Zvornika, ali je to bio klub raseljenih lica iz Zvornika koji je svoje utakmice igrao u Živinicama. Najbolji igrač tog tima je bio Samir Muratović koji je kasnije uspješno nastupao i za naš klub.

Utakmica se igra sutra sa početkom od 16:30 sati uz direktan prenos na Moja TV.