Fudbaleri našeg Željezničara poraženi su u okviru 4. kola BH Telecom Premijer lige BiH od mostarskog Zrinjskog rezultatom 2:0.

Plavi prvi put prijete već u 3. minuti kada Stanić šutira pored gola. Nekoliko minuta poslije Tomić proigrava Memiju, ali u posljednji trenutak Dujković otklanja opasnost.

U 24. minuti Pehar je pokušao, ali je njegov udarac završio daleko iznad prečke gola Plavih. Veliku priliku Plavi su propustili u 25. minuti. Nakon odlične akcije, Kvesić je uposlio Tomića koji izlazi sam pred golmana gostiju, ali njegov udarac odlazi pokraj gola Mostaraca.

Pred sami kraj Antolović je sa dvije odlične odbrane spasio gol Plavih.

Drugi dio otvara kontra Želje, ali Stanić u završnici griješi. U 56. minuti hladan tuš na Grbavici, Stevo Nikolić je pogodio za vodstvo gostiju. U 65. minuti nakon oštrog starta gostujućeg fudbalera, Bajić je napustio igru zbog povrede. Umjesto njega na teren je ušao Varea. Također, Bučan je zamijenio Memiju.

Kada su Plavi konsolidovali redove, gosti su povećali svoje vodstvo preko rezerviste Crnova koji je odličnim driblingom prošao Čolića i matirao Antolovića. U 71. minuti Baša je zamijenio Čolića.

Varea je u 77. minuti šutirao glavom, ali odličnom paradom Dujković brani. Pet minuta prije kraja Sadiković je šutirao sa 25 metara, ali se rezultat nije mijenjao. U sudijskoj nadoknadi Stanić šutira, Dujković brani u korner, a nakon kornera Sadiković šutira pored gola.

Foto: fkzeljeznicar.ba

Foto: fkzeljeznicar.ba

Prema izboru novinara titulu “M&H Company igrač utakmice” dobio je napadač gostiju Stevo Nikolić.

Želio bih se zahvaliti divnoj publici, navijačima Željezničara i našim navijačima, koji su napravili pravi fudbalski ugođaj. Ovo je jedno lijepo priznanje, da u ovakoj kvalitetnoj utakmici protiv veoma kvalitetnog protivnika, jedan igrač se istakne i drago mi je što sam u očima novinara ovaj put to bio ja, kazao je Stevo Nikolić.

 

U narednom kolu Plavi sa Grbavice gostuju u Bijeljini kod domaćeg Radnika.

POGLEDAJ GALERIJU