Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru šestog kola BH Telecom Premijer lige BiH poraženi od aktuelnog prvaka BiH, mostarkog Zrinjskog sa 1:0.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – S. Stevanović, Kosorić, Boccaccini, Husić – Radinović, Šećerović, Bekrić, M. Stevanović, Pozder – Lendrić. Za goste iz Mostara su igrali: Kozić, Peko, Graovac, Tomić, Barić, Stojkić, Mešanović, Sivrić, Petrak, Katanec, Bilbija.

U šestoj minuti nakon kornera Plavih, lopta se odbila do Husića koji je šutirao iz velike udaljenosti daleko od gola. Četiri minute poslije sjajna akcija Želje. Nakon što je Radinović povukao loptu M. Stevanović je ubacio, a Pozder volej udarcem šutirao pored gola. U 19. minuti brza kontra Zrinjskog, a u završnici udarac Peke brani Kjosevski.

Tomić je u redovima Zrinjskog u 20. minuti zaradio žuti karton. U 23. minuti Željezničar prijeti preko Bekrića, ali udarac desetke Plavih odlazi pored stative gostujućeg gola. U redovima gostiju, Žeravica je u 26. minuti zamijenio Peku. Devet minuta poslije, velika prilika za Plave. M. Stevanović je ubacio, Lendrić šutirao sa šest metara, ali je Kozić sjajno odbranio.

Pred kraj prvog dijela veliki pritisak Želje. U samo dvije minute Plavi su izveli tri kornera, a nakon posljednjeg Radinović šutira petom preko gola. U 45. minuti je Bekrić zaradio žuti karton.

U osmoj minuti drugog dijela Bekrić proigrava Lendrića čiji udarac iskosa odlazi preko gola. U jeku napada Plavih, Zrinjski je u 54. minuti poveo sa 1:0. Sivrić je ubacio sa strane, lopta je prošla ispod Kjosevskog, a Nemanja Bilbija postigao gol. Minutu poslije Plavi su tražili najstrožiju kaznu kada je Bekrić oboren, ali se glavni sudija Mujić nije oglašavao.

Kosorić je zbog prigovora u 59. minuti dobio žuti karton. U 63. minuti je Pehar zamijenio Mešanovića. U 68. minuti dobra prilika za Zrinjski. Nakon kornera Petrak je najbolje skočio, ali je šutirao pored našeg gola. Od 71. minute je umjesto Pozdera igrao Nikolić. Četiri minute poslije Bekrić volej udarcem sa 10 metara šutira preko gola.

Deset minuta prije kraja Stojkić je snažno šutirao sa 25 metara i pogodio prečku. U 84. minuti je Jahić zamijenio Radinovića koji je dobio aplauze. Barić je dobio žuti karton. Pet minuta prije kraja Žeravica iskosa šutira pored gola. U 88. minuti je Šećerović dobio žuti karton, a S. Stevanovića je zamijenio Beganović. U sudijskom vremenu je Bilbija propustio veliku priliku kada mu je sa pet metara udarac odbranio Kjosevski. Beganović je dobio žuti karton. U posljednjim sekundama je Adnan Šećerović zaradio drugi žuti karton.

Narednu utakmicu naš Željezničar igra u subotu od 19:30 sati, a protivnik je domaći Čelik.

POGLEDAJ GALERIJU