Fudbaleri Željezničara su u okviru 1/4 finala Kupa BiH remizirali u Bijeljini sa Radnikom 2:2.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – S. Stevanović, Bogičević, Kerla, Stanić – Marković, Blagojević – M. Stevanović, Zeba, Zakarić – Lendrić. Za domaće su igrali: Lučić, Arnautović, Bajić, Franić, Stojanović, Beširević, Vasić, Zeljković, Krsmanović, Okić, Obradović.

U četvrtoj minuti Zeba iskosa šutira, ali je na vrijeme Bajić blokirao udarac. Minut poslije Stanić ubacuje sa lijeve strane, a Lendrić leđima okrenut golu Radnika šutira glavom preko gola. U 15. minuti odlična prilika za Želju. Stanić je ubacio za Zebu, ovaj spustio glavom za Lendrića čiji udarac odlazi pored gola.

Četiri minute poslije ponovo velika prilika za Plave. Marković je uposlio Lendrića koji izlazi pred Lučića, matira ga, ali lopta pogađa stativu. U 21. minuti Marković sa 30 metara šutira, Lučić sigurno brani. U međuvremenu  je Obradović iskosa snažno šutirao pored gola. Pet minuta poslije Lendrić je dobio žuti karton zbog prigovora. Nedu ga zatim i Stanić je dobio javnu opomenu nakon povlačenja Vasića.

Radnik je poveo u 37. minuti iz prve ozbiljne prilike. Nakon prvog kornera Zeljković je šutirao, ali Kerla izbacio u korner. Ubačaj iz kornera je najbolje ispratio Domagoj Franić i glavom pogodio za 1:0. U 40. minuti Marković šutira volej udarcem, Lučić brani. Arnautović je zaradio žuti karton nakon prekršaja nad Zebom. Na poluvrijeme se otišli vodstvom Radnika od 1:0.

U drugoj minuti nastavka Željo je poravnao. M. Stevanović je prošao po desnoj strani, ubacio u sredinu, a Ivan Lendrić pogodio za poravnjanje rezultata. Đurić je zamijenio Arnautovića u 55. minuti. U 59. minuti Zeba je ubacio iz prekida, a Bajić bio veoma blizu da postigne autogol. U narednoj akciji je Bogičević zaradio žuti karton.

Igrala se 60. minuta kada je Radnik ponovo poveo. Marko Obradović je na driblinga šutira sa ivice šesnaesterca i pogodio nebranjeni dio mreže našeg gola. U 68. minuti je Zeba dobio žuti karton. Minutu poslije je i Beširević dobio žuti karton. Željo je poravnao u 70. minuti. Zakarić je ubacio, Lendrić šutirao, Lučić odbio loptu na koju je natrčao Darko Marković i zatresao mrežu domaćih. Zebu je zamijenio Bekrić. Od 75. minute je umjesto Blagojevića igrao Radinović.

Ademović je u 76. minuti zamijenio Vasića. Dvije minute poslije Obradović se našao o dobroj prilici, ali njegov udarac iskosa odlazi pored gola. U 81. minuti je Nikolić zamijenio Lendrića. u 89. minuti Željo je propustio veliku priliku za pobjedu. Nikolić nije uspio matirati Lučića, a nakon toga i Marković šutira preko gola. U drugoj minutu sudijske nadoknade glavni sudija je nakon igranja rukom defanzivca Radnika svirao penal za Želju. Udarac Zakarića sa 11 metara je odbranio Lučić, a u nastavku Marković šutira pored gola. Utakmica je završena remijem 2:2.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Metalleghea. Susret u Banjaluci počinje u 15 sati.

POGLEDAJ GALERIJU