Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru revanš utakmice 1/4 finala Kupa BiH savladali banjalučki Borac sa 2:1, te sa ukupnih 4:1 plasirali se u polufinale Kupa.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – S. Stevanović, Bogičević, Hodžurda, Kramarić – Zolotić, Blagojević, Beganović, M. Stevanović, Memija – Djermanović. Za goste su počeli: Ružić, Vdović, Milosavljev, Ristovski, Predragović, Raspudić, Rajović, Savić, Prljević, Đilas, Marjanović.

Plavi su poveli u 7. minuti. Sjajna, brza kontra Želje, a u završnici na odličan ubačaj Memije svoj prvijenac postiže Miroslav Stevanović. Četiri minute poslije dobra prilika za našu ekipu. Blagojević je uposlio Djermanovića čiji udarac odlazi preko gola. U 19. minuti ponovo M. Stevanović divno ubacuje, a Memija glavom šutira u dobro postavljenog Ružića.

U 31. minuti ponovo M. Stevanović ubacuje, a ovaj put Zolotić glavom šutira u Ružića. Četiri minute prije kraja prvog dijela Blagojević je uhvatio volej na 20 metara od gola, ali je Ružić atraktivnom paradom izbacio loptu. Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 1:0.

Igrala se 51. minuta kada je M. Stevanović izveo korner, a na drugoj stativi je sjajno pokušao Blagojević čiji udarac odlazi tik pored stative gostujućeg gola. Od 63. minute je umjesto Siniše Stevanovića igrao debitant Mirza Halvadžić. Odmah u narednom napadu Halvadžić spušta loptu za Djermanovića čiji udarac blokira Vidović. U 65. minuti Halvadžić iskosa šutira pored gola.

U 74. minuti je M. Stevanovića zamijenio E. Sadiković. Pet minuta poslije je u igru umjesto Beganovića ušao Hasanović. U 79. minuti nakon kornera Bogičević dobra skače, ali udarac odlazi preko gola. Osam minuta prije kraja Halvadžić iz dobre pozicije slabo šutira. U 88. minuti su gosti stigli do poravnanja, a strijelac je bio Lazar Marjanović.

Konačan rezultat i pobjedu Plavima je donio Dejan Djermanović u sudijskoj nadoknadi sjajnim volej udarcem.

Željezničar narednu utakmicu igra u okviru 22. kola BH Telecom Premijer lige BiH u subotu u Tuzli protiv domaće Slobode. Utakmica se igra od 15 sati.

POGLEDAJ GALERIJU