FOTO: Željo na Tušnju ubilježio prvi ovosezonski poraz

Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 4. kola BH Telecom Premijer lige BiH poraženi od domaće Slobode sa 2:0.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – S. Stevanović, Boccaccini, Kosorić, Bevab – M. Stevanović, Bekrić, Blagojević, Beganović – Lendrić, Nikolić. Za Slobodu su od prve minute igrali: Pirić – Efendić, Džidić, Merzić, Subić – Stjepanović, Ordagić, Zeba, Veselinović, Mehmedagić – Karić.

U 13. minuti jako dobra prilika za Želju. Bekrić je izveo korner, a Nikolić sa 10 metara glavom šutira pored gola. Dvije minute poslije odlična šansa za domaće. Karić je izašao pred naš gol, prošao pored Kjosevskog, šutirao, ali je loptu koja išla u našu mrežu izbacio Bevab. U 18. minuti Beganović šutira, ali je Pirić siguran.

Potom je na Tušnju počela padati jaka kiša, a teren je vrlo brzo bio veoma natopljen, te su uslovi za obje ekipe bili jako loši. U 45. minuti domaći su tražili najstrožiju kaznu nakon što je lopta pogodila S. Stevanovića u kaznenom prostoru, ali glavni sudija Bjelica nije ništa svirao. Zbog prigovora Karić je zaradio žuti karton. Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 0:0.

U petoj minuti nastavka Veselinović je zaradio žuti karton zbog prigovora. Domaći su u vodstvo stigli u 53. minuti. Ordagić je prošao po strani, ubacio, a Mladen Veselinović glavom pogodio mrežu Plavih. Samo tri minute kasnije Sloboda je uduplala vodstvo. Nemanja Stjepanović je sjajnim golom sa 25 metara savladao Kjosevskog.

Od 57. minute su Beganovića i Bekrića zamijenili Halvadžić i Radinović. Blagojević je nakon oštrog prekršaja zaradio žuti karton. U 70. minuti je Halvadžić zaradio žuti karton, a osam minuta poslije je javnu opomenu zaradio i S. Stevanović. Nakon dva brza gola, Sloboda je utakmicu rutinski privela kraju i tako se zadržala na prvom mjestu na tabeli. U 87. minuti je Mujagić zamijenio Nikolića.

Narednu utakmicu naš Željezničar igra u nedjelju na Stadionu Grbavica. Od 20 sati protivnik je ekipa Viteza.

POGLEDAJ GALERIJU