FOTO: Željezničar i Mladost remizirali bez golova

Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru devetog kola BH Telecom Premijer lige BiH u Doboju kod Kaknja remizirali sa domaćom Mladosti 0:0.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – Memija, Jahić, Kosorić, Stanić – Radinović, Marković, Blagojević, M. Stevanović, Križman – Lendrić.

U četvrtoj minuti Jahić šutira preko gola nakon ubačaja iz kornera. U 20. minuti povrijeđenog Jahića je zamijenio Boccaccini. U 28. minuti agilni Križman je pokušao, ali lopta odlazi preko gola. Dvije minute poslije Brkić prijeti, ali je Kjosevski bio siguran.

U posljednjoj minuti prvog dijela Lendrić nakon sjajne akcije izlazi pred golmana domaćih koji mu odlično brani udarac. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Stanić je u petoj minuti nastavka zaradio žuti karton. Još jednom su domaći prijetili, ali je Kjosevski bio na visini zadatka. U 65. minuti je Blagojević loše šutirao iz slobodnog udarca. U međuvremenu je Šećerović zamijenio Blagojevića.

U 79. minuti dobra situacija za našu ekipu, ali u kaznenom prostoru su se spetljali Križman i Lendrić, te nisu uspjeli šutirati na gol Mladosti. Tri minute poslije nakon ubačaja M. Stevanovića Boccaccini šutira glavom, ali i ovaj put Hadžić brani. Sedam minuta prije kraja je Lazić zamijenio Križmana. Do kraja se rezultat nije mijenjao, te su tako Mladost i Željo remizirali odigravši bez golova.

Narednu utakmicu Željo igra u srijedu u Čitluku protiv domaćeg Brotnja.

POGLEDAJ GALERIJU