Fudbaleri Željezničara su u okviru 21. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali domaći Metalleghe sa 1:0.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – S. Stevanović, Bogičević, Kerla, Stojanović – Marković, Blagojević – M. Stevanović, Zeba, Zakarić – Lendrić. Domaći su igrali u sastavu: Fejzić, Benović, Jovanović, Aletić, Smajić, Zeba, Vidović, Deak, Rašić, Sarić, Jakupović.

U prvih 20 minuta nismo mnogo vidjeli. Plavi su dva puta probijali po strani, ali ubačaji Lendrića i M. Stevanovića nisu opasno prijetili domaćinu. U 23. minuti Zeba je oboren u kaznenom prostoru, a glavni arbitar je dosudio najstrožiju kaznu. Udarac sa 11 metara Ivana Lendrića je odbranio golman Fejzić. Četiri minute poslije velika prilika za Plave. M. Stevanović je iskosa izašao pred gol Metalleghea, šutirao, ali lopta odlazi pored desne stative.

Napadač domaćih Vidović u 31. minuti šutira glavom, ali je Kjosevski sigurno uhvatio loptu. Šest minuta poslije nakon ubačaja Zebe, M. Stevanović glavom šutira preko gola. Na poluvrijeme se otišlo sa početnim rezultatom od 0:0.

U prvim minutama drugog dijela Jovanović i Blagojević su zaradili žute kartone. Lendrić u 53. minuti izlazi pred gol domaćih, zaobilazi Fejzića, ali iz teške situacije iskosa nije uspio pogoditi mrežu Metalleghea. Tri minute nakon toga Blagojević sa 25 metara snažno šutira, ali Fejzić odbija u korner. Durak je u 60. minuti zamijenio Jakupovića. U 63. minuti nakon kornera Kerla šutira glavom preko gola. Lendrić u 67. minuti iskosa šutira u spoljni dio mreže.

U 73. minuti dvije izmjene. Aletića je zamijenio Jozić, a Lendrića Nikolić. Od 81. minute je umjesto Vidovića igrao Asanović. Musa je u 86. minuti zamijenio Zakarića. Željezničar je do pogotka došao u 90. minuti susreta. M. Stevanović je ubacio, a Zajko Zeba glavom matirao sjajnog Fejzića. U sudijskom vremenu je Durak zaradio žuti karton.

Narednu utakmicu Željezničar igra u okviru revanš susreta Kupa BiH protiv Radnika. Utakmica se igra u srijedu sa početkom od 15 sati.

POGLEDAJ GALERIJU