Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru prvog pretkola Evropske lige savladali domaći Balzan sa 2:0.

Već u četvrtoj minuti je Željo poveo. Nakon ubačaja Đelmića, Bogdanović je srušen u kaznenom prostoru, a glavni sudija je je svirao najstrožiju kaznu. Siguran sa 11 metara je bio Riad Bajić. U devetoj minuti su Plavi odigrali jako lijepu akciju i izmamili aplauz sa tribina Hibernians stadiona. U 13. minuti je Željo vodio sa 2:0. Hadžiahmetović je odlično povukao loptu, uposlio Riada Bajića koji volej udarcem pogađa za 2:0.

U 18. minuti je Đelmić ubacio loptu sa strane, Beganović skočio i glavom zatresao mrežu domaćih, ali je gol poništen zbog nedozvoljene pozicije. Kosorić je u 33. minuti pokušao sa 25 metara iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla visoko preko gola. Tri minute poslije Kokot šutirao iz daljine pored lijeve stative domaćeg gola. Sedam minuta prije kraja prvog dijela je Blagojević pokušao, ali se ispriječio živi zid.

Igrala se 41. minuta kada je Đelmić šutirao sa sa vrha kaznenog prostora, ali je golman domaćih odlično branio. U posljednim sekundama Plavi su izveli dobar napad, ali ubačaj Kvesića nije pronašao nikoga u bijelom dresu.

U četvrtoj minuti drugog dijela Kokot je ubacio sa strane, a Đelmić zakasnio. Od 56. minute je D. Sadiković zamijenio Beganovića. U 63. minuti prijetnja domaćih nakon slobodnog udarca, ali je živi zid odradio svoj dio posla. U 67. minuti je Bajić pokušao, ali se rezultat nije mijenjao. D. Sadiković je zaradio žuti karton.

E. Sadiković je zamijenio Hadžiahmetovića. Naši fudbaleri su u potpunosti kontrolisali utakmicu u nastavku. Debi u plavom dresu pored Livaje i Blagojevića je ubilježio i Diatta koji je zamijenio Kokota. U 89. minuti je Bajić ponovo prijetio Balzana kada je sa 20 metara šutirao preko gola. U sudijskom vremenu odličan potez E. Sadiković, potom volej udarac, ali Cassar odlično brani.

Uzvratna utakmica je na rasporedu 09. jula na Stadionu Koševo sa početkom od 21:15 sati.

 

POGLEDAJ GALERIJU