Večeras je u Skoplju na stadionu Arena Filip II Makedonski odigrana prva utakmica drugog pretkola Evropa Lige između našeg Željezničara i skopskog Metalurga. Meč je završen rezultatom 0:0.

Plavi su tokom čitavog prvog poluvremena imali veći posjed lopte, ali bez pravih prilika. Željo je u 9. minuti izveo prvi korner na utakmici. Četiri minute kasnije novi korner za Željezničar, ali i ovoga puta bez opasnosti po gol Metalurga. Metalurg je prvi put zaprijetio u 17. minuti, ali Željina odbrana je bila sigurna. Do kraja prvog poluvremena Željo je izveo još tri kornera, dok se ekipa Metalurga orijentisala na kontra napade i rijetko prijetila golu Plavih.

U drugom poluvremenu ista slika na terenu. Željo aktivniji uz veći posjed lopte, dok se Metalurg uglavnom orijentisao na odbranu svog gola i kontranapade. U 53. minuti u igru je umjesto Stanića ušao Anes Nuspahić. U 60. i 61. minuti žute kartone su zaradili Bogdanović i igrač Metalurga Radeski. Metalurg je nakon toga ima dva pokušaja, ali odbrana našeg tima i Antolović su bili na zadatku. U 64. minuti Tomića je zamijenio Nermin Jamak.

Zbog simuliranja u 71. minuti žuti karton za Turkovića, kojeg je samo minutu kasnije zamijenio Bajić. U 77. minuti opasan centaršut Nuspahića, ali golman Efremov izbacuje loptu iz šesnaesterca. U 80. minuti dobar šut Nuspahića, ali golman Efremov je dobro intervenisao. U 82. minuti slobodan udarac za Plave. Jamak je kratko dodao za Sadikovića koji šutira i pogađa živi zid. U 85. minuti sa distance je zaprijetio i domaćin, ali bio je to lak plijen za Antolovića.

Do kraja utakmice igralo se uglavnom na sredini terena. Željo je imao veći posjed lopta, ali bez prilika. Utakmica je završila rezultatom 0:0.

Revanš utakmica je na rasporedu u utorak 22.07.2014. godine na Stadionu Koševo.

POGLEDAJ GALERIJU