Fudbaleri našeg Željezničara u okviru 6. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali su u Zvorniku domaću Drinu rezultatom 2:1.

Prvi na utakmici su zaprijetili domaći, ali bez veće opasnosti. U 12. minuti Bučan je pao u kaznenom prostoru, ali se Paradžik nije oglašavao.

Igrala se 19, minuta kada je Memija odlično prošao po desnoj strani, ali u posljednji trenutak loptu izbacuje Uzelac. Šest minuta poslije, Đerić je šutirao preko gola Plavih. Nakon greške Stanića, Ilić je šutirao, ali je lopta otišla pored gola.

Plavi su poveli u 29. minuti fantastičnim pogotkom Bajića. Turković je ubacio, a Bajić makazicama pogodio nebranjeni dio mreže gola Drine.

U 32. minuti Memija je dobio žuti karton. U 40. minuti Tomić je uposlio Bučana čiji udarac je izblokiran. Turković je u 45. minuti ukrao golmanu loptu, ali je Bučan loše šutirao.

Od početka drugog dijela povrijeđenog Sadikovića je zamijenio Hasanović. U 54. minuti Turković je dobio žuti karton. Domaći su poravnali u 56. minuti golom Kostića.

Stanić je u 57. minuti dobio žuti karton. U 65. minuti Turković je pogodio prečku, a potom Hasanović šutirao preko gola.

Domaći su od 67. minute igrali sa igračem manje. Uzelac je kao posljednji igrač odbrane oborio Turkovića. Slobodan udarac je izveo Bajić, ali njegov udarac je odbranio golman domaćih.

Foto: Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba

Foto: Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba

U 75. minuti Varea je zamijenio Bučana. Dvije minute poslije umjesto Memije ušao je Baša. Baša je uposlio Vareu koji volej udarcem šutira, ali je golman Drine na visini zadatka.

Kako se bližio kraj Plavi su sve više napadali, a veliko slavlje za oko 150 Manijaka donio je Tomislav Tomić u 89. minuti.

POGLEDAJ GALERIJU