Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru revanš utakmice 1/8 finala Kupa BiH u Gabeli savladali domaći GOŠK sa 1:0.

U 11 minuti je Enis Sadiković snažno šutira sa 25 metara, a Mulač izbacio loptu u korner. Nakon kornera su Plavi poveli. Đelmić je ubacio, a Aleksandar Kosorić glavom matirao domaćeg golmana. Tiago je u 29. minuti šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je golman domaćih Mulač bio siguran.

Kosorić je u 39. minuti snažno šutirao sa 25 metara, a lopta je otišla preko gola GOŠK-a. Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 0:1.

Od 52. minute je umjesto Kokota igrao Mujagić. Minutu poslije Mujagić ostavlja loptu za D. Sadikovića koji šutira pored gola. U 57. minuti je Dino Hasanović zamijenio Jovana Blagojevića. U 70. minuti Hasanović je uposlio Mujagića koji prolazi defanzivca domaćih, ali udarac mladog Ajdina brani Mulać. Minuti nakon toga je u igru umjeto Đelmića ušao Hiroš.

U 78. minuti Mujagić nakon brze akcije Plavih šutira pored gola. Četiri minute poslije Hiroš pravi dar-mar po desnoj strani, ali njegov ubačaj ne pronalazi fudbalere u Plavim dresovima. Četiri minute nakon toga nova prilika za Želju, ali je ispred Mujagića u poslejdnji trenutak reagovao defanzivac GOŠK-a.

Narednu utakmicu naš Željezničar igra u nedjelju od 13 sati na Stadionu Grbavica protiv Slavije.

POGLEDAJ GALERIJU