Fudbaleri našeg Željezničara u okviru uzvratne utakmice 1/8 finala Kupa BiH remizirali su sa Širokim Brijegom 1:1.

Veliki pritisak Plavih od prve minute, a prvu priliku bilježimo u osmoj minuti kada nakon velike gužve u kaznenom prostoru Sadikovićev udarac blokira Kožul. Tri minute poslije su gosti su zaprjetili preko Ivankovića, ali je su Kosorić i Kjosevski otklonili opasnost.

U 24. minuti fenomenalna refleksna odbrana Kjosevskog, kada je sa pet metara glavom šutirao Ivanković. Devet minuta poslije nakon gužve ispred gola Plavih, Kjosevski je ponovo spasio svoj gol. U 36. minuti je Sadiković proigrao Nuspahića koji se u završnici spetljao. Zbog povrede Tomića je zamijenio Bogdanović.

Nakon duge akcije Plavih, D. Sadiković je uposlio Nuspahića, koji sa 25 metara šutira, a lopta odlazi tik pored lijeve stative gola gostiju. U posljednjoj minuti prvog dijela je E. Sadiković zaradio crveni karton jer je kao posljednji igrač oborio Čorića. Gosti su poveli minutu poslije. Ivanković je glavom šutirao, Kjosevski odlično odbranio, a Buhač odbijenu loptu pospremio u mrežu.

U osmoj minuti nastavka Džidić je srušio Nuspahića u kaznenom prostoru, a Bajić sigurno pogodio sa 11 metara. Tri minute poslije je Nuspahić istrčao sam pred golmana gostiju, ali je udarac bio preslab. Hasanović je ušao u igru umjesto Hadžiahmetovića.

U 64. minuti se Hasanović našao pred golom Širokog, ali Bilobrk odličnom intervencijom spašava svoj gol. Čolić je zamijenio Memiju. U 75. minuti je Čolić šutirao iskosa, a Bilobrk ponovo bio na visini zadatka. Šest minute prije kraja Sadiković je promašio veliku priliku kada se našao sam pred golom Širokobriježana.

U 88. minuti je Bilobrk uhvatio loptu nakon što mu je njegov igrač dodao, sudija je svirao slobodan udarac nakon kojeg Sadiković šutira u defanzivce gostiju.

 

POGLEDAJ GALERIJU