Fudbaleri našeg Željezničara u okviru 9. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali su Zvijezdu rezultatom 5:3.

Već u drugoj minuti Plavi su poveli. Bajić je oboren u kaznenom prostoru, a siguran sa bijele tačke je bio Sead Bučan. Tri minute poslije sa semaforu je već pisalo 2:0. Juan Manuel Varea je zatresao gostujuću mrežu nakon prekrasnog akcije sa Turkovićem.

U devetoj minuti Stojanov se našao u odličnoj prilici, ali je Antolović odlično odbranio. Gadžo se našao u dobroj prilici, ali se u završnici spetljao, što je iskoristio Antolović. Dvije minute poslije Jovanović glavom šutira preko gola.

Zvijezda je smanjila na 2:1 u 31. minuti. Doljančić je odlično izveo slobodan udarac i matirao Antolovića. Ipak, tri minute poslije Plavi ponovo vraćaju dva gola prednosti. Odličnu kontru Plavih kruniše Riad Bajić lijepim pogotkom sa vrha kaznenog prostora.

U 40. minuti Puljić je sa 20 metara šutirao pored gola Plavih. Igrala se 43. minuta kada je Bajić izveo slobodan udarac, Hasanović zakačio loptu, a Huljić odličnom intervencijom spasio svoj gol. Minutu poslije Varea odlično proigrava Bajića koji ne uspijeva matirati golmana Zvijezde.

Od početka drugog dijela umjesto Memije u igru je ušao Bogdanović. U 49. minuti odbrana Plavih loše reaguje i Samir Isanović pogađa sa 3:2. Dvije minute poslije Bajić šutira glavom, a Huljić izbacuje loptu u korner. U 58. minuti Turković je šutirao glavom, ali bez veće opasnosti po gol gostiju. Od 60. minute gosti su igrali sa igračem manje jer je Riad Demić zaradio drugi žuti karton.

Gosti su izjednačili u 63. minuti. Nakon kornera najvisočiji u kaznenom prostoru je bio Uroš Stojanov. U narednom napadu Sadiković je šutirao pored gola. U 66. minuti Hadžiahmetović je zamijenio Sadikovića. Bajić je šutirao iz slobodnog udarca, ali je defanzivac Zvijezde otklonio opasnost. Minutu poslije Turković šutira pored gola.

Željezničar je do prednosti stigao u 77. minuti. Bučan je ubacio, a Riad Bajić pogodio za veliko slavlje na Grbavici. Enis Sadiković je u 79. minuti zamijenio Turkovića. Do kraja su Plavi postigli još jedan pogodak, svoj treći gol na utakmici je postigao Riad Bajić.

POGLEDAJ GALERIJU