Fudbaleri našeg Željezničara, u okviru 12. kola BH Telecom Premijer lige BiH, su savladali domaću Mladost sa 3:0.

U devetoj minuti je Bučan prošao po lijevoj strani, a na njegov ubačaj je kasnio Bajić. Tri minute poslije, ponovo je Bučan ubacio, a u posljednji trenutak loptu izbacio Dabić. U 18. minuti je agilni Bučan ubacio, Memija glavom vratio u peterac, ali je odbrana domaćih loptu izbacila u korner.

U 22. miuti je odbrana Mladosti pogriješila, Bajić je ušao u kazneni prostor, ali se u presudnom trenutku okliznuo i domaći su otklonili opasnost. Dvije minute poslije je Bajić iz slobodnog udarca pogodio živi zid, a potom šutirao preko gola.

Varea je šutirao u 29. minuti, ali je odbrana domaćih izblokirala udarac. U 37. minuti najbolja prilika za Plave. Memija je ubacio, domaći izbacili loptu, a na nju natrčao Hasanović i odlično šutirao, ali je golman domaćih bio na visini zadatka. U narednom napadu Plavi su izveli korner, Varea šutirao i pogodio prečku, a potom udarac Hasanovića brani Mičić.

U 41. minuti je Željezničar poveo. Varea je uposlio Memiju koji prolazi pored dva fudbalera Mladosti te matira golmana Mičića za slavlje naše ekipe. Dvije minute poslije domaći su prvi put zaprijetili nakon greške Antolovića, ali je Kosorić spasio sa gol-linije.

Igrala se 45. minuta kada je Bučan povukao loptu, uposlio Bajića koji se odlično snalazi i pogađa za sigurno vodstvo Plavih od 2:0.

– Možemo biti zadovoljni, imamo kontrolu na sredini terena i pravimo prilike. Očekujem da će protivnik krenuti naprijed u drugom dijelu te se nadam da ćemo uspješno završiti utakmicu, kazao je Admir Adžem na poluvremenu susreta.

Već u prvoj minuti nastavka Plavi su izveli dva kornera, a nakon drugog je Sadiković odlično šutirao iz voleja, ali je lopta otišla pored lijeve stative gola domaćih. Samo 60 sekundi poslije je ponovo mladi Sadiković šutirao, a ovaj put se zatresao spoljašnji dio mreže.

U 50. minuti je Bučan odigrao povratno dodavanje za Vareu koji lucidno šutirao, ali defanzivac domaćih blokira udarac. Šest minuta nako toga su domaći istrčali kontru, Stajić se našao pred golom Plavih, ali je Bogdanović otklonio opasnost. Varea je šutirao preko gola iz slobodnog udarca u 58. minuti.

Ponovo je Argentinac Varea prijetio, ovaj put nakon ubačaja Zeljkovića je šutirao glavom pored gola. Udarac Riada Bajića iz 75. minute je izblokirao Savić. Vareu je zamijenio Hadžiahmetović. Sadiković je ponovo pokušao udarcem sa 20 metara, ali je Jevtić se ispriječio ispred svog gola. Samo minutu poslije je Hadžiahmetović asistirao Sadikoviću koji šutira preko gola.

U 79. minuti je Vujić šutirao u dobro postavljenog Antolovića. Prelijepa akcija Sadikovića, Hadžiahmetovića i Bajića koji u završnici šutira pored gola. Nuspahić je ušao u igru umjesto Bučana. Debi u Plavom dresu je ubilježio Josip Grebenar koji je ušao umjesto strijelca pogotka, Kerima Memije.

U drugoj minuti sudijske nadoknade Hadžiahmetović je uposlio Sadikovića koji rutinski matira golmana domaćih sa vodstvo Plavih od 3:0.

Plavi su tako ubilježili nova tri boda, a u narednom kolu na Grbavicu dolazi ekipa Sarajeva.

POGLEDAJ GALERIJU