Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 24. kola BH Telecom Premijer lige BiH u Zvorniku savladali Drinu sa 2:0.

Željo je počeo u sastavu: Fejzić – Stanić, Bogičević, Hodžurda, Kramarić – Zahirović, Blagojević, Bekrić, M. Stevanović, Memija – Lendrić.

Prvu priliku u ne baš pretjerano zanimljivom prvom poluvremenu bilježimo u 11. minuti kada pokušaj Stanića iskosa odlazi preko gola. Dvije minute poslije Erić sa vrha kaznenog prostora šutira preko gola. Tri minute nakon toga velika prilika za Želju. Nakon gužve u kaznenom prostoru Bogičević šutira pored gola.

U 32. minuti Bekrić je povukao loptu i sa 25 metara šutirao preko gola. Četiri minute poslije opasan napad domaćih kada je Fejzić napustio svoh gol, ali je ostalo 0:0. U 44. minuti dobar napad Plavih, ali u završnici udarac Blagojevića brani golman Drine.

U sudijskom vremenu prvom poluvremena je Željo došao u vodstvo. Dug napad Želje, a nakon udarca Bekrića lopta dolazi do Miroslava Stevanovića koji se sjajno snalazi i pogađa za vodstvo Želje u Zvorniku.

Igrala se četvrta minuta nastavka kada su Plavi preko Lendrića imali sjajnu priliku, ali je napadač Želje nije najbolje snašao ispred gola domaćih. Odličnu akciju iz 67. minute je Željo krunisao golom. Stevanović je prošao po strani, ubacio, Bekrić šutirao, goman domaćih odbio loptu do Ivana Lendrića koji trese mrežu Zvorničana.

U redovima našeg tima žuti karton su dobili Memija i Blagojević. Od 75. minute je umjesto Bekrića igrao D. Sadiković dok je E. Sadiković zamijenio Blagojevića. U 77. minuti Kramarić nakon kornera dobro skače i šutira pored same stative domaćeg gola.

Ilić iz redova domaće Drine u 80. minuti prijeti glavom, ali je ostalo 2:0. Od 86. minute je na terenu igrao Ajdin Mujagić umjesto Ivana Lendrića. U 88. minuti je Memija pokušao sa distance, ali je ostalo konačnih 2:0 za Želju.

Narednu utakmicu naš Željezničar igra već u srijedu u okviru polufinala Kupa BiH protiv Slobode na Grbavici.

POGLEDAJ GALERIJU