Fudbaleri našeg Željezničara u okviru drugog pretkola Evropa lige remizirali su sa Metalurgom 2:2.

Na Stadionu Koševu, uzvratnu utakmicu drugog pretkola Evropa lige odigrali su fudbaleri Željezničara i Metalurga, a na kraju je rezultat glasio 2:2.

Nakon uvodnog ispitivanja snaga, Plavi su zaprijetili u 12. minuti udarcem Damira Sadikovića sa ivice kaznenog prostora, ali je Efremov bio siguran. Do vodstva je Željo stigao u 17. minuti. Riad Bajić je izveo slobodan udarac, lopta je na putu prema golu zakačila defanzivca Metalurga i završila u mreži gostiju.

Prvi udarac prema golu Antolovića gosti su imali u 21. minuti, ali bez veće opasnosti po naš gol. U 30. minuti Jamak je šutirao pored gola sa 25 metara. Samo minutu poslije Krstev je šutirao sa 30 metara, a Antolović odlično odbranio. U narednom napadu Leskaroski šutira iz voleja, ali je Željina jedinica paradom loptu izbacila u korner. Agilni Stanić je pokušao u 38. minuti, ali je njegov udarac odbrana Metalurga izblokirala.

Plavi su u drugom dijelu zaprijetili već u 47. minuti. Stanić je odlično prošao, uposlio Tomića čiji udarac krajnjim naporom brani Efremov. Dvije minute poslije, nakon odlične akcije sa Nuspahićem, Jamak je šutirao, ali je lopta na kraju završila u korneru. Igrala se 54. minuta kada je Željezničar povećao svoju prednost. Tomić je odlično povukao loptu, dodao do Jamaka koji je uposlio Bajića, a ovaj preciznim udarcem sa 20 metara matirao gostujećeg golmana.

U 56. minuti Kvesić je igrao rukom, a sudija pokazao na bijelu tačku. Simonovski je šutirao i promašio cijeli gol. Ponovo je sa velike udaljenosti u 59. minuti pokušao kapiten gostiju, Milan Krstev. Gosti su smanjili rezultat u 61. minuti golom Radeskog.

U 84. minuti Simovski je šutirao sa tri metra, rezultat se nije mijenjao. Krstev je pokušao u 88. minuti, ali je lopta prošla pored desne stative domaćeg gola. Konačnih 2:2 postavlja Krstev u 92. minuti.

Plavi su se ovim remijem oprostili od Evrope za tekuću sezonu.

POGLEDAJ GALERIJU