Večeras je na Stadionu Koševo održana konferencija za medije. Prisutnim novinarima su se obratili šef struke Plavih, Admir Adžem, kapiten Srđan Stanić, šef struke gostiju Srđan Zaharievski i kapiten gostiju, Mile Krstev.

Admir Adžem je u obraćanju novinarima istakao da vjeruje u svoju ekipu i da uz pomoć navijača Željo može do trećeg pretkola.

– Nakon prvog poluvremena u Skoplju, sutra nas očekuje drugo poluvrijeme. U Makedoniji smo pokazali borbenu igru, a nadam se da ćemo sutra pokazati i mnogo više od toga. Nemamo povrijeđenih i kartoniranih igrača i znamo šta je naš cilj u ovome susretu. Bio sam ljut na pojedine igrače nakon prve utakmice, jer osim borbenosti moramo pokazati i kvalitet. Promjena u sastavu će biti i nadam se da će to donijeti željeni rezultat, kazao je Adžem dodavši:

Ostali smo dužni navijačima koji su nas pratili na ovom dalekom gostovanju. Moramo im se odužiti pobjedom, a nadam se da ćemo na kraju zajedno slaviti.

Nakon šefa struke novinarima se obratio i kapiten Kluba, Srđan Stanić.

Odigraćemo napadački kako nismo odigrali u Skoplju. Nadam se da ćemo pokazati kvalitet više nego u prvoj utakmici, a znamo da nas pobjeda vodi dalje i zato želimo postići gol više, poručio je Stanić.

Srđan Zaharievski je na početku svog obraćanja pozdravio prisutne te se zahvalio na uslovima rada u Sarajevu.

– U Skoplju smo gledali mnogo borbe, možda ne mnogo kvaliteta. Rezultatski očekujem tvrdu i neizvjesnu utakmicu, i onaj tim koji napravi manje grešaka sigurno će ići u naredno kolo.

Iskusni kapiten gostiju, Mile Krstev, zahvalio se na odličnom gostoprimstvu i istakao da njegova ekipa nije bez šansi.

– Osjećamo se dobro u Sarajevu, primljeni smo odlično. Ako odigramo borbeno, smjelo i sa velikom koncentracijom u napadu možemo postići neki gol i proći u treće pretkolo što bi za nas bio historijski uspjeh.

POGLEDAJ GALERIJU

Utakmica se igra sutra, i to s početkom u 21 sat. Cijene ulaznica: jug 5 KM, istok 8 KM, zapad 10 KM. Ulaznice će se naći u prodaji na dan utakmice. Mjesta na kojima možete kupiti ulaznice su Stadion Grbavica, Stadion Koševo i u ulici Ferhadija.

Navijači iz dijaspore i koji nisu u mogućnosti doći na Stadion Koševo, uz naš Željezničar mogu biti putem Željo.TV-a. Cijena ulaznice za online tribinu iznosi 8€.